Günümüzde ülkelerin günlük hayatları neredeyse tamamen elektriğe odaklı olarak ilerliyor. Hal böyle olunca en ufak bir elektrik kesintisi bile ciddi anlamda problemlere yol açabiliyor.
BİNLERCE İNSAN KARANLIĞA GÖMÜLMÜŞTÜ
Avrupa'nın önde gelen ülkelerinden Portekiz ve İspanya dün bir anda yaşanan dev elektrik kesintileri ile sarıldı. Bu iki ülkeye ek olarak Fransa, Belçika ve Andorra gibi ülkelerinde etkilendiği şeklinde haberleri yapılan olay ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye için dikkat çeken bir söylemde bulundu.
Bakan Bayraktar, Avrupa'da gündem olan kesinti ile ilgili "Şu anda bu sıkıntıdan Türkiye etkilenmedi. Ama bizi etkileyebilecek boyutta bir sıkıntı. Çünkü biz de Avrupa'nın sistemine bağlıyız" ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklama kısa sürede gündem oldu.
PORTEKİZ BU SÜREÇTE CİDDİ ANLAMDA ETKİLENDİ
Yaşanan kesinti İspanya'da OHAL ilan ettirirken Portekiz kesintilerin kaynağının İspanya olduğunu savundu. İspanya'da sıkıntı büyük oranda giderilirken Portekiz'de de 6 milyondan fazla insanın yeniden elektriğe kavuşması sağlandı. Portekiz'de ki sıkıntıların tam olarak ne zaman biteceği bilinmiyor.