En acı tarih! 6 Şubat 2023

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli İki büyük deprem meydana geldi. Depremin yaraları sarılmaya devam edilirken üzerinden tamı tamına 6 ay geçti.

En acı tarih! 6 Şubat 2023

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezi iki büyük depremin üzerinden tam 6 ay geçti. Yurttan ve dünyadan binlerce ekip kurtarma çalışmalarına dahil olurken depremin yaraları sarılmaya devam ediliyor.

Fotoğraf: AA
7,7'lik sarsıntı sonrası saniyeler içinde binlerce can enkaz altında kaldı. 13.24'te Kahramanmaraş merkezli 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi..

TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU

Fotoğraf: AA

7,7 ve 7,6 büyüklüğünde 2 büyük depremin meydana gelmesinin ardından Türkiye Tek Yürek oldu. Dün çok ekip deprem bölgesine intikal ederken tek bir can daha kurtarmak için sabah akşam uyumadan canla başla çalıştı. Bölgede halen AFAD, PAK, JAK, JÖAK, DİSAK, Sahil Güvenlik, DAK, Güven, itfaiye, Tahlisiye, MEB, STK'lar ve uluslararası ekiplerden 19 bin 436 arama kurtarma personeli yer alıyor.

DEPREMİN ÜZERİNDEN 6 AY GEÇTİ

Fotoğraf: AA

6 Şubat depremlerinin üzerinden tam 6 ay gibi bir zaman dilimi geçti. Türkiye ise yaraları hafifletmek adına bölgedeki çalışmalarına devam ediyor. Deprem dedelere yönelik destek çalışmaları da sürüyor..

SONRAKİ HABER