Emine Erdoğan kadın üreticilere çağrıda bulundu! Ekilmemiş tek bir karış toprağımız kalmasın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında üreten emekçi kadınlarla bir araya geldi. Emine Erdoğan, burada yaptığı konuşmada kadınlara bazı çağrılarda bulundu ve ekilmemiş toprak kalmasın istedi.

Emine Erdoğan kadın üreticilere çağrıda bulundu! Ekilmemiş tek bir karış toprağımız kalmasın

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile beraber kadınlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 6 - 8 Mart tarihlerinde düzenlenen "Tarımda Kadın Emeği Zirvesine" katıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde Emine Erdoğan, üreten kadınlarla bir araya geldiği “Tarımda Kadın Emeği Zirvesinde” konuştu. Kadınla toprak arasında emeğe dayalı uzun bir geçmişin olduğunu söyleyen Emine Erdoğan, ‘’Anadolu kadını da çalışkandır, üretkendir" dedi.

BAKAN YUMAKLI KADINLARA SESLENDİ

Tarım Bakanı Yumaklı, kadınların kırsal kalkınmada büyük rolü olduğuna dikkat çekti. Kadınların üretimdeki önemine değinen Bakan Yumaklı, "Biliyoruz ki, kırsal kalkınmada kadın varsa sürdürülebilirlik vardır.

Emine Erdoğan kadın üreticilere çağrıda bulundu! Ekilmemiş tek bir karış toprağımız kalmasın

Bu kapsamda kadınlarımızın ekonomik anlamda güçlenmesi, kırsal alanların gelişmesinde ve güçlendirilmesinde kilit rol oynamaktadır.'' dedi. Bakanlık olarak kadınların ve gençlerin tarımsal üretimde yer almaları için çalıştıklarını belirten Bakan Yumaklı, ‘’Kırsal kalkınmada son 22 yılda 774 bin projeye reel rakamlarla yaklaşık 120 milyar lira hibe ödemesi yaptık" ifadelerini kullandı.

EMİNE ERDOĞAN ÜRETİCİLERE SESLENDİ

Emine Erdoğan, kadın üreticilere yönelik yaptığı konuşmada "Tohumu, topraktan kundağına yatıran, suyunu dualarla veren, şefkat damlayan elleriyle büyüten, sizlersiniz.

Emine Erdoğan kadın üreticilere çağrıda bulundu! Ekilmemiş tek bir karış toprağımız kalmasın - Resim : 2

Toprağın alın yazısı olduğunu, sabrı öğreten kadim bir öğretmen olduğunu biliyorsunuz.'' ifadelerine yer verdiği açıklamasında bir de çağrıda bulundu. "Ekilmemiş tek bir karış toprağımız kalmasın. İmece kültürümüzü burada da yürürlüğe koyalım. El birliğiyle ekelim, el birliğiyle toplayalım” ifadelerini kullandı.

Öte yandan "Tarımda Kadın Emeği Zirvesine" 8 Mart tarihine kadar devam edecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER