Emekliye yeni zam düzenlemesi bugün Meclis'e gidiyor!

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaş zammına yönelik yeni düzenleme bugün Meclis'e gidiyor. Emeklinin zam farkı ise şubat ayında yatacak.

Emekliye yeni zam düzenlemesi bugün Meclis'e gidiyor!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ardından memur ve emeklinin maaş zam oranı belli olmuştu. SSK ve Bağ-Kur emeklisinin ise maaş zam oranları beklentinin altında kalırken gözler 2024 yılı ilk Kabine toplantısına çevrilmişti.

Kabine toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunarak, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaş zam oranlarının ilave artışla yüzde 5 oranında yükseldiğini belirterek, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor." dedi. Emekli maaşı alt sınırı ise 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseldi.

SSK ve Bağ-Kur işçisinin maaşlarına yönelik yeni düzenleme bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gidiyor.

REFAH PAYI İÇİN YASAL DÜZENLEME GEREKİYOR

Yenişafak Gazetesinden Uğur Duyan'ın haberine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin açıklanan yüzde 5'lik refah payı için yasal düzenleme gerekmesi nedeniyle bugün AK Partili vekiller konuyu TBMM'ye taşıyacak.

İlave zamla ilgili yasal düzenleme TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek istihdam yasa teklifine eklenecek. Emekliye yönelik ocak ayı ilave zamları ise şubat ayında yatmaya başlayacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER