Emeklilere sinema salonlarında ne kadar indirim uygulanacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği arasında yapılan görüşmelerin ardından emeklilere müjde verildi. Emeklilere sinema salonlarında indirim uygulanacağı kaydedilirken indirim oranı da merak konusu oldu.

Emeklilere sinema salonlarında ne kadar indirim uygulanacak?

Emekliler yılı kapsamında emekli vatandaşlara çeşitli ayrıcalıklar uygulanacağı ifade edilmişti. Emekliler için alınan kararlara bir yenisi daha eklenirken yeni indirim haberi de geldi. Emeklilerin sinema salonlarından indirimli olarak faydalanabilecekleri ifade edilirken emekliler de ''Emeklilere sinema salonlarında indirim mi uygulanacak, ne kadar indirim uygulanacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) emekliler için görüşüyordu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile SİSAY arasında yapılan görüşmeler sonucunda, emeklilere 'ücretsiz' açıklaması geldi.

EMEKLİLERE SİNEMA SALONLARINDA YÜZDE 30 İNDİRİM UYGULANACAK

Bakanlığa bağlı Sinema Genel Müdürlüğü ile SİSAY arasında yapılan görüşmeler sonucunda, emekliler sinema salonlarında gün boyu tüm seanslarda yüzde 30 indirim sağlayacak bir protokol imzalandı. Emekliler için uygulanan protokol kapsamında emekliler, emekli kimlik kartlarını ibraz etmeleri şartıyla, SİSAY üyesi sinema salonlarından yüzde 30 indirimli bilet alabilecekler.

Emeklilere sinema salonlarında ne kadar indirim uygulanacak?

Söz konusu indirim, emekliler sosyal hayata daha aktif katılmalarına ve kültürel etkinliklerden daha fazla faydalanmalarına imkan tanıyacak. Emeklilerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmaları sürerken ve bu tür iş birlikleriyle emeklilerin hayatına değer katmaya devam edeceği belirtildi. 2024 yılının emekliler yılı olacağının açıklanması ile beraber yeni projelerin de yolda olduğu kaydedildi.

SONRAKİ HABER