Emeklilere 29 Ekim ikramiyesi ödenecek mi, kaç TL? 29 Ekim ikramiyesi var mı?

Emekliler son olarak temmuz ayında enflasyon farkını ceplerine koymuştu. Ancak enflasyonun her geçen gün artması ve market fiyatlarının yükselmesi, emeklinin geçinmesini zorlaştırmaya başladı. Durum bu şekilde olunca emekliler 29 Ekim ikramiyesini araştırmaya başladı.

Emeklilere 29 Ekim ikramiyesi ödenecek mi, kaç TL? 29 Ekim ikramiyesi var mı?

Emeklilere geçtiğimiz yıl verilen Cumhuriyet ikramiyesi bu yıl da hızla araştırılmaya başlandı. Geçtiğimiz yıl tek seferlik 5 bin TL olarak ödenen Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi bu yıl var mı? Emeklilere 29 Ekim ikramiyesi ödenecek mi?

EMEKLİLERE CUMHURİYET İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Emekliler geçtiğimiz yıl aldığı 5 bin TL Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin bu yıl da verilmesini istiyor. Konu ile ilgili Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Mamak Şube Murat Tokgöz yaptığı açıklamasında emeklilere bu yıl da ikramiye verilmesi gerektiğini söylemişti. Tokgöz konuya ilişkin şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla emeklilere verilen ikramiyenin 'Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi' adı altında her yıl bir maaş tutarında verilmesini talep ediyoruz. Bu uygulama, emeklilerin Cumhuriyet Bayramı'nı daha coşkulu kutlamalarına vesile olacaktır”

EMEKLİYE 29 EKİM İKRAMİYESİ VAR MI?

Emekliler için bu yıla özel bir Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi duyurusu ya da açıklaması henüz yapılmadı. İkramiye ödemesi geçtiğimiz yıla özel (Cumhuriyetin 100. Yılı için) ödenmişti. Konuya ilişkin bir çalışma olduğu duyurulmasa bile 29 Ekim’e kadar emekliler resmi bir açıklama bekliyor.

29 EKİM İKRAMİYESİ NE KADAR?

29 Ekim ikramiyesi geçtiğimiz yıl 5 bin TL olarak tek sefer için ödenmişti. Ödemelerin bu yıl devam edip etmeyeceği henüz belirsizliğini korumaya devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER