Emekliler için süreç adım adım işliyor! Maaş zammı kararı meclis komisyonunda kabul edildi

Ay başında 6 aylık enflasyon oranı nedeniyle yapılan zamların kapsamı dışında kalan en düşük emekli maaşlıların beklediği gün geliyor. Kararın TBMM'den geçmesine çok az bir zaman kaldığı öğrenildi.

Emekliler için süreç adım adım işliyor! Maaş zammı kararı meclis komisyonunda kabul edildi

Yıl başında yapılan düzenleme sonrasında en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'den 10 bin TL seviyesine yükseltilmişti. Aradan geçen zaman zarfında bir çok kalemde fiyat artışı yapılması sonrasında bu miktarı alan emekliler durumdan memnun olmadıklarını ifade etmişlerdi.

GÜNDEM OLAN KONU

Bu rakamla geçinmenin ya da ihtiyaçlarını karşılamanın imkansız olduğunu ifade eden emekliler en kısa zamanda maaşlarının uygun bir seviyeye çekilmesini talep etmişti. Geçtiğimiz günlerde memur ve emekli maaşlarında yaşanan fiyat artışı sonrasında 10 bin TL maaş alanların kapsam dışında kalması ile yüz binlerce emekli aynı para ile geçinmek zorunda kalmıştı.

Muhalefet ve emeklilerden gelen yoğun tepki sonrasında AK Parti kanadı miktarın 2 bin 500 TL daha artırılacağını söylemişti. Hazırlıkların ardından meclise gelen teklif, ilk olarak meclis komisyonunda görüşüldü.

KARARIN RESMİLEŞMESİ AN MESELESİ

Söz konusu kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti. Komisyonun ardından TBMM'de ilgili işlemlerin tamamlanması ve Resmi Gazete'de yeni kararın yayınlanması bekleniyor.

Bu işlem sonrasın maaşları artırılmayan tek kesim olarak asgari ücretliler kalmış oldu. Peş peşe gelen zamlar ve yüksek enflasyondan dolayı sıkıntı yaşayan asgari ücretlilere hükümet kanadı tarafından defalarca maaş artırımı olmayacağı bildirilmişti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER