Emekli ve memur maaşları bayramdan önce yatar mı?

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı haziran ayı maaşlarının ödeneceği tarihe çevrildi. Emekli ve memur maaşlarının bayramdan önce hesaplara geçip geçmeyeceği merak edilirken yapılan açıklamalar da takip edilmeye başlandı.

Emekli ve memur maaşları bayramdan önce yatar mı?

Emekli ve memurlar yaklaşan Kurban Bayramı öncesi merak ettikleri bazı sorulara yanıt aramaya başladı. Memur ve emekliler her yıl olduğu gibi bu yıl da maaşlarının bayram öncesi hesaplarına yatıp yatmayacağını merak ederek ''Emekli ve memur maaşları bayramdan önce yatar mı?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

16 Haziran'da başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde emekli ve memur maaşları alanlar da maaşların ödeme tarihlerine ilişkin merak ettiklerine yanıt aramaya başladı. Bayram tarihlerine göre maaş ödeme takviminde değişiklik olabiliyorken her yıl ödemeler öne çekiliyor. Bu sene de aynı uygulamanın devam edip etmeyeceği sorgulanıyor.

EMEKLİ - MEMUR MAAŞLARI MAAŞLAR BAYRAMDAN ÖNCE YATAR MI?

Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı'nda SSK - Bağkur ve Emekli Sandığı emekli maaşı ve memur maaşı ödeme günleri Kurban Bayramı dolayısıyla erkene çekilmişti. Bu yıl da aynı konu gündeme gelirken SSK emekli maaşları normal zamanda tahsis numarasına göre ayın 17 - 26'sı arasında, Bağkur’luların maaşları 25 - 28'i arasında, Emekli Sandığı’na tabi olan kamu personeli ayın ilk haftası maaşlarını alıyor. Memur maaşları da her ayın 15'inde yatıyor.

Emekli ve memur maaşları bayramdan önce yatar mı?

Haziran ayı maaş ödemelerine dair henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak ödemelerin Kurban Bayramı öncesinde hesaplara geçmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER