Emekli, Şehit yakınları, Gaziler, ölüm aylığı bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?

Emekliler, Şehit yakınları, Gaziler ve ölüm aylığı alanlar yılda iki kez bayram ikramiyesi alıyor. Emekliler Kurban Bayramı öncesi ikramiyeyi ne zaman alacaklarını merak ederken hak sahipleri de tarih araştırmasına başladı.

Emekli, Şehit yakınları, Gaziler, ölüm aylığı bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?

Ülkemizde geçtiğimiz yıllarda alınan kararla emeklilere bunun yanında da Şehit yakınları, Gaziler ve ölüm aylığı alanlara ikramiye ödemesi yapılmaya başlandı. İki dini bayram olan Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ödeme alan vatandaşlar için geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda verilen ikramiye için zam kararı alınmış ve ödemeler 3 bin TL tutarına yükselmişti.

Kurban Bayramı için geri sayım başlarken 2024 yılının ikinci bayram ikramiyesi için de heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 16 Haziran tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı kapsamında verilecek olan ikramiye için ''Emekli, Şehit yakınları, Gaziler, ölüm aylığı bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLECEK?

Bayram ikramiyesinden;

  • Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı,
  • yaşlılık aylığı,
  • vazife malullüğü aylığı,
  • malullük aylığı,
  • ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar,
  • şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri yararlanacak.

Emekli, Şehit yakınları, Gaziler, ölüm aylığı bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Ramazan Bayramı'nda verilen yılın ilk bayram ikramiyesinin ardından gözler Kurban Bayramı ödemelerine çevrildi. Yılın ikinci ve son ikramiyesinin Kurban Bayramı'nda verileceği ifade edilirken bayram ikramiyesinin ne zaman yatacağı merak konusu oldu. Ancak haziran ayına girdiğimiz günlerde bayram ikramiyesi ödeme takvimi henüz açıklanmadı. Ödemelerin 10 Haziran'da yapılmaya başlanacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER