Emekli aylıklarına yönelik yeni gelişme! AK Parti Sözcüsü Çelik duyurdu

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında konuştu. Çelik, en düşük emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir açıklamada bulundu.

Emekli aylıklarına yönelik yeni gelişme!

Milyonlarca emekli için merakla beklenen açıklama bugün yapıldı. AK Partisi Sözcüsü Ömer Çelik de parti genel merkezinde, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin basın açıklaması yaparken konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. MYK'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iç ve dış politikaya ilişkin kapsamlı bir değerlendirme yaptığını ifade eden Çelik, gündeme yönelik önemli açıklamalar yaptı.

EMEKLİ MAAŞI 12 BİN LİRAYA NE ZAMAN ÇIKACAK?

AK Parti Sözcüsü Çelik, merak edilen en düşük emekli maaşının 12 bin liraya yükseltilmesiyle ilgili şunları söyledi:

"En düşük emekli aylığının 10 bin liradan 12 bin liraya artırılmasına yönelik bazı çalışmalar kulislere yansıdı. Böyle bir çalışma varsa hangi aşamada ve temmuz maaşlarına yetişir mi?" sorusu üzerine Çelik, "Üzerinde çalışılıyor. Henüz karar verilmiş değil. Şu zamana yetişir diye bir değerlendirme yapmamız söz konusu değil. Orta vadeli programın korunması esas olmak üzere toplumun her kesiminin yanında olmaya devam edeceğiz."

“SOKAK HAYVANLARI KONUSUNDA SON NOKTADAYIZ”

Başıboş sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemenin Meclis'e ne zaman geleceği sorusuna ilişkin de Çelik, "Son noktayı koymak üzereyiz. Bu hafta Meclis'e yetiştirmeye çalışacağız." Ifadelerini kullandı.

PİKNİK ALANLARI VE DİĞER ALANLARDA DİKKATLİ OLUNMALI

Sel ve yangınlar sebebiyle zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Çelik, şunları söyledi:

"Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Tabii, çok dikkatli olunmasında fayda var. Sıcaklığın artması ve birtakım tedbirsizlikler bir araya geldiğinde maalesef çok üzücü tablolar ortaya çıkabiliyor. Anlık bir ihmal, binlerce ağacı ve canlıyı yok edebiliyor. Vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesi gibi son derece üzüntü verici olaylar ortaya çıkıyor. Özellikle piknik alanları ve diğer alanlarda son derece dikkatli olunmasında fayda olduğunu değerlendiriyoruz."

“MERİH DEMİRAL’IN GOL SEVİNCİNİ HEDEF ALDILAR”

Çelik, Türkiye'nin gündeminde A Milli Futbol Takımı'nın olduğunu belirterek, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Merih Demiral kardeşimize verilen ceza asla kabul edilemez bir ceza. UEFA Disiplin Kurulu tarafından açıklanmadan önce bu cezanın belli mahfillerde yayınlanması onun üzerinde bir siyasi gölge olduğunu net bir biçimde gösterdi. Tabii ırkçılık vesaire gibi konulardan veremiyor cezayı. Tutuyor, genel davranış kurallarına aykırılıktan veriyor. Asıl burada söz söylenmesi gereken Avrupalı siyasetçilerdir. Bunlar Merih Demiral'ın gol sevincini bu şekilde hedef alırken, bakıyoruz PKK'nın sembollerine karşı sessiz kalıyorlar. Avrupa'da Kur'an-ı Kerim yakılmasını fikir özgürlüğü çerçevesinde değerlendiriyorlar ya da sessiz kalıyorlar. Ama bir futbolcumuzun gol sevinci karşısında asla kabul edilemeyecek ifadeleri kullanıyorlar. Dolayısıyla bu tip durumlarda söylediğimiz şudur. Aşırı sağcılık ya da ırkçılık arayan Avrupa'daki seçim sonuçlarına baksın. Kendi toplumlarındaki birtakım gelişmelere ve ortaya koydukları çifte standartlara baksınlar."

“ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARININ MUHATABI DEĞİLİZ”

Çelik, erken seçim tartışmalarını yakinen takip ettiklerini dile getirerek açıklamalarına şöyle devam etti:

"Ana muhalefet partilerinin bunu gündeme getirmeleri aslında, kendi bünyelerindeki iç mücadeleyi erken seçim tartışmalarıyla yönetmek ya da örtbas etmek istemektedirler. Erken seçim tartışmalarının hiçbir şekilde muhatabı değiliz. Milli irade kararını vermiştir, önümüzdeki dönemi milletimize hizmet etme konusunda en iyi şekilde değerlendireceğiz. Özellikle de etrafımızda yeni gelişmeler olurken dünyada yeni meydan okumalar ortaya çıkarken bu tartışmaları son derece gereksiz gördüğümüzü, milli iradenin kararı çerçevesinde önümüze baktığımızı ve toplumumuzun her kesiminin planını buna göre yapması gerektiğini bir kere daha ifade ediyoruz."

ESED İÇİN PLANLANMIŞ BİR DAVET YOK

Çelik, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye ile normalleşme süreci kapsamında Esed'e bir daveti olacağı yönünde açıklaması olmuştu. Bu davet netlik kazandı mı? Davet olursa ne zaman olur, Türkiye'de mi olur?" sorusuna yönelik ise şunları söyleyerek açıklamalarını tamamladı:

"Bunun eylem planıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Henüz bir davet gerçekleşmedi. Dolayısıyla herhangi bir davet söz konusu değil. Davetin gerçekleşmesi, zamanı ve nerede olacağı bu çalışılan eylem planı çerçevesinde. Tabii muhataplarımızla da mutabakata varılarak söz konusu olacak. Şu anda bir davet henüz gerçekleşmemiştir. Dolayısıyla yer ve zaman konusunda da herhangi bir netlik yoktur."

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER