El Nino sıcakları bitiyor, La Nina dönemi başlıyor

Dünya küresel ısınmanında etkisiyle insanların hayatlarını kaybetmesi ile sonuçlanan hava sıcaklıkları korkutu boyutlara ulaştı. İnsanlara zorunda kalmadıkça dışarı çıkmayın uyarısı yapılırken dünya için soğuk bir döneme girileceği ifade edildi.

El Nino sıcakları bitiyor, La Nina dönemi başlıyor

Uzun bir süredir küresel anlamda etkisini sürdüren ve insanların adını ezberlediği El Nino sıcaklıkları yerini La Nina dönemine bırakıyor. Fakat bu durum ile ilgili konuşan uzmanlar La Nina döneminde bile sıcaklıkların tavan yapabileceğini aktardı.

"LA NİNA ORTALAMA SICAKLIKLARIN AŞAĞIYA DÜŞMESİDİR"

La Nina ile ilgi veren oğaziçi Prof. Dr. Levent Kurnaz "Şimdi La Nina tarafına geliyoruz, muhtemelen yazın sonu, eylül başı gibi La Nina etkilerini görüyor olacağız. La Nina ortalama sıcaklıkların aşağıya düşmesidir ama El Nino 3 yıl hiç görülmese ve bu 3 yıl boyunca La Nina olsa bile yüksek sıcaklık rekoru kırılır çünkü arka taraftaki iklim değişikliği çok şiddetli hale geldi" diyerek durumu kısaca özetledi.

El Nino sıcakları bitiyor, La Nina dönemi başlıyor

YAĞIŞ REJİMİ DEĞİŞEBİLİR

Prof. Dr. Kurnaz La Nina'nın Türkiye'de yağışların kendisine pek bir etkisi olmayacağı fakat yağış düzeninin değiştireceği tahmininde bulundu. Levent Kurnaz özellikle ABD'de La Nina'nın şiddetli olumsuzları getirmesinin beklendiğini söyledi.

Vatandaşlar bu gelişmenin ışığında yaz ayının nasıl geçeceğini beklemeye başladı. Her senenin bir diğerinden daha zor geçtiği yaz mevsiminde insanlara bol su tüketmeleri ve sıcaklıklardan kaçınmaları çağrılarında bulunuluyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER