Ekrem İmamoğlu tutuklandı! Şimdi ne olacak, İBB'ye kayyum atanır mı, belediye başkanı kim olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yolsuzluk soruşturması kapsamında mahkeme tarafından tutuklandı. Tutuklama kararı sonrasında gözler İBB'ye çevrildi. İBB'ye kayyum atanacak mı, yeni belediye başkanı kim olacak?

Ekrem İmamoğlu tutuklandı! Şimdi ne olacak, İBB'ye kayyum atanır mı, belediye başkanı kim olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında terör soruşturması kapsamında adli kontrol şartı ile serbet kalma kararı verilirken, yolsuzluk soruşturması kapsamında ise hakkında tutuklama kararı verildi. Tutuklama kararı CHP'den büyük tepki görürken gözler İBB Başkanlık koltuğuna çevrildi.

İBB'YE KAYYUM MU ATANACAK MI, ŞİMDİ NE OLACAK?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun aralarında bulunduğu 22 şüphelinin tutuklanmasına karar verilirken; 10 şüpheli ise yurtdışına çıkış yasağı ve imza atma şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklama kararı verilirken kent uzlaşısı kapsamında açılan terör soruşturmasında ise adli kontrol şartı ile serbest kalma kararı verildi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır kayyum ataması hakkında yapmış olduğu açıklamasında böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirterek açıklanan karara tepki gösterdi. İmamoğlu hakkında terör soruşturması kapsamında tutuklama kararı çıkmadığı için kayyum ataması yapılamayacağı belirtildi.

YENİ İBB BAŞKANI KİM OLACAK, İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI NASIL SEÇİLECEK?

Terör soruşturması nedeniyle tutuklama kararı çıkmaması nedeniyle kayyum ataması yapılmayacağı, İBB meclisinde yapılacak olan yeni seçimle bir belediye başkanı seçilebileceği ifade edilirken konu hakkında sürecin ilerleyen saatlerde açıklanacağı belirtildi.

CHP yönetimi tarafından yapılan açıklamada karara itiraz edileceği, tutuklama kararına itiraz ile cezaevine gönderilmesinin önüne geçilebileceği belirtildi. Böyle bir durumda İBB Başkanı İmamoğlu görevine devam edebilecek.

Kaynak: Gülcan ÖZER
SONRAKİ HABER