Ekmek satışına yeni düzenleme geldi!

Ekmek satışına yeni düzenleme geldiği öğrenildi. Aktarılan son habere göre artık fırınlarda satılan ekmeğin üzerine fırının adı, üretim tarihi, kullanılan un ve SKT tarihi yer alacak.

Ekmek satışına yeni düzenleme geldi!

TSE’nin almış olduğu bu karar fırıncılar büyük tepki gösterdi. Pek çok fırıncı günlük taze üretim yapıldığını ifade ederek, etikete gerek olmadığını dile getirdi. Bu durumun ekmeğe zam olarak yansıyıp yansımayacağı ise büyük merak konusu oldu.

EKMEĞE EL DEĞMEYECEK

TSE’nin ekmek satışına ilişkin yapmış olduğu düzenleme fırıncıların tepkisini çekti. Buna göre artık ekmeğin üzerine fırının üretim bilgilerinden son kullanma tarihine kadar çeşitli bilgiler yer alacak. Ekmeğin hijyenik ortamlarda vatandaşlara ulaşılması için ekmek ya direkt kağıda sarılacak ya da poşete konulacak.

FIRINCILAR TEPKİ GÖSTERDİ

Türkiye Standartları Enstitüsü’nün almış olduğu bu karara fırıncılar tepki gösterdi. Fırıncıların günlük taze ve sıcak üretim yaptıklarını ekmekleri akşama kadar bekletmediklerini bu sebeple de bu tür bir uygulamanın ek bir maliyet getireceğini belirtti. Ancak TSE’nin almış olduğu bu karara vatandaşların tepkisi olumlu oldu.

EKMEĞE ZAM MI GELİYOR?

Fırıncılar ekmekleri sürekli taze ürettiklerini, etiket kararının fırınlara yeni bir maliyet olacağını ifade ederek bu durumun ekmeğe ekstra maliyet olarak eklenebileceğini söylüyor. Kararın tüketiciyi korumak ve daha sağlıklı ekmek tüketebilmesi için alındığının altı çizildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER