Ekinoks günleri nedir, niye olur, ne anlama gelir?

22 Eylül itibariyle yıl içinde bir dönem daha tamamlandı. Yılın 2. ekinoksunun bugün olacak olmasıyla vatandaşlar bugünün ne anlama geldiğini araştırmaya başladı.

Ekinoks günleri nedir, niye olur, ne anlama gelir?

Bir süredir hava sıcaklıkları etkisini kaybediyor ve düşüyordu. Yıl sonuna doğru ilerlenmesi ve Eylül ayının iyice içine girilmesi vatandaşların soğuk günlere hazırlanmasına neden oldu. Bugün itibariyle ise gece ve gündüz sürelerinde değişiklik yaşatacak bir dönem başladı.

Her sene yılda iki defa ekinoks adı verilen günler yaşanıyor. Bu günlerden itibaren bir sonraki ekinoks gününe kadar gece ve gündüz sürelerinde değişiklikler meydana geliyor. 21 Mart ve 23 Eylül tarihlerinde gece ve gündüz süreleri birbirine eşit oluyor.

GECELER UZAYACAK, GÜNDÜZLER KISALACAK

21 Mart gününden sonra gündüz süreleri uzamış ve geceler kısalmıştı. Bu süreç 23 Eylül itibariyle sona erdi. Bugünün ardından bir sonraki ekinoks dönemine kadar geceler uzun gündüzler ise kısa olacak.

Ekinoks günleri havaların artık soğuk olacağına ve kış mevsimi içerisine girileceğinin önemli sembolleri arasında yer alıyor. Bugünün ardından gece sürelerinin daha uzun olacak olması insanların okul ve iş yerlerinden karanlıkta çıkacağı anlamına geliyor.

Nasıl bir kış dönemi yaşanacağı ise zaman içinde belli olacak. Aşırı sıcaklarla dolu geçen bir yaz döneminin ardından vatandaşlar ve yetkililer özellikle barajların dolumu için yağışlarla dolu bir kış dönemi temenni ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER