Ek süre verilmişti: YKS tercih dönemi sona eriyor!

Üniversite hayali kuran yüzbinlerce genç geçtiğimiz aylarda Yükseköğretim Kurumları Sınavına girmiş ve bekleyişin ardından sınav sonuçlarını öğrenmişti. Sonuçlarına göre gitmek istediği üniversiteyi tercih etmek isteyen adaylar için süre bu gece tamamlanacak.

Ek süre verilmişti: YKS tercih dönemi sona eriyor!

Her sene lise mezunu adaylar için yapılan YKS sınavı ile üniversitelerin bölümlerine yerleştirmeler yapılıyor. Uzun bir süre boyunca sınav hazırlığı gerçekleştiren adaylarda puanlarına göre hangi okulu yazabileceğine dair bir araştırma sürecine girmişti.

2 EK GÜN VERİLMİŞTİ

25 Temmuz itibariyle başlayan YKS tercih döneminin bitiş tarihi olarak ilk başta 2 Ağustos denilmişti. ÖSYM daha sonra depremzede vatandaşlardan kaynaklı olarak tarihi 2 gün daha uzattığını açıklamıştı.

Son yapılan açıklamanın ardından 2024 YKS tercih işlemlerinin 4 Ağustos 23:59'da sona ereceği kesinleşmişti. 11 günlük bir tercih süresine sahip olan adaylar bugün tamamlanana kadar işlemlerini gerçekleştirecek.

TERCİH YAPMAYANLAR İÇİN SON ÇAĞRI

Bugünden sonra ÖSYM tarafından aksi bir karar alınmadığı müddetçe adaylar tercih yapamayacak. Tercih yapan adaylar için sonuçlar ilerleyen günlerde açıklanacak. 4 Ağustos'un son gün olması nedeniyle tercih yapmayı unutanların en kısa zamanda işlemini gerçekleştirmesi, tercih yapanların ise herhangi olumsuz bir duruma karşı tercihlerini kontrol etmesi önem arz ediyor.

YKS sınavına giren adayların en doğru bilgiyi alabilmek adına ÖSYM resmi internet sitesi ve web adresini takip etmesi gerekiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER