Ek MTV iptalinde AYM kararı SON DAKİKA açıklandı! Ek MTV düzenlemesi yürürlükte kaldı

Türkiye'nin ekonomik sorunlarının giderilmesi için Cumhurbaşkanı Kararı ile vergi ve harçlara zam yapılmış, MTV'nin de iki kez ödenmesine karar verilmişti. EK MTV ödemesinin iptali için AYM'nin kararı beklenirken son dakika açıklaması geldi.

Ek MTV iptalinde AYM kararı SON DAKİKA açıklandı! Ek MTV düzenlemesi yürürlükte kaldı

Ülkemizin yaşadığı ekonomik sıkıntılar kapsamında vatandaşın vergi yükü artırıldı. Öncelikli olarak vergi ve harçlara zam yapılırken ardından Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemeleri için ek ödeme kararı çıktı. Söz konusu kararlar Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı imzası ile yayımlandı.

Araç sahiplerinin yılda iki kez ödediği MTV, bir ödeme miktarı kadar artırılırken gerekçe olarak da Kahramanmaraş merkezli depremlerin ortaya çıkardığı finansman ihtiyacı gösterildi. Bu çerçevede kullanılmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenmesine karar verilirken otomobil sahipleri temmuz ayı taksitlerine ek ağustos ayında da taksit ödedi. Temmuz ayında kabul edilen ek MTV düzenlemesinin ikinci taksitinin ödemesi tamamlanırken depremin getirdiği finansal yükü karşılamak için getirilen ek MTV, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşındı. Kararın iptali için AYM'ye yapılan başvuru bugün görüşüldü.

AYM EK MTV ÖDEMELERİNİN İPTALİNE İLİŞKİN TOPLANDI

Anayasa Mahkemesi’nin Ek MTV ile ilgili kararı 28 Eylül’de görüşüldü. Vatandaşlar, ''AYM kararı ne oldu, ek MTV iptal edildi mi?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. AYM, motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin iptali için 28 Eylül tarihi ile kararını verdi. Düzenlemenin iptaline ilişkin başvuruyu inceleyen yüksek mahkeme dosyayı esastan görüşmek üzere 28 Eylül Perşembe günü Genel Kurulu toplarken iki farklı senaryo üzerinden açıklamalar yapıldı.

Yüksek mahkeme söz konusu düzenlemenin iptali yönünde karar verirse verginin ilk taksitini ödeyenler için paralarını geri alabilecek.

Düzenlemenin iptali talebi reddedilirse ek MTV ödemesi yapmayan araç kullanıcıları faiziyle ödeme yapmak durumunda kalacak.

AYM'DEN EK MTV KARARI ÇIKTI

Anayasa Mahkemesi CHP’nin ek MTV ödemesine itiraz başvurusunu oy birliğiyle reddetti. Bugün alınan son kararla ek MTV düzenlemesi yürürlükte kaldı.

Yüksek Mahkeme Genel Kurulu 15 üyeden oluşurken Ek MTV ödemelerinin iptaline ilişkin karar kabul edilmedi. Bu durumda ek MTV ödemesi yapmayanların bu ödeyi yapması gerekecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER