Ehliyet sınav sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?

Ehliyet sınav sonuçlarının nasıl sorgulandığı gündemdeki yerini aldı. Ehliyet sınav sonucu sorgulama işlemi yapmak isteyen adaylar için merak edilen adımları derledik.

Ehliyet sınav sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?

Araç kullanmak ve trafiğe çıkmak için gerekli olan ehliyet için bazı sınavlara girmek ve bu sınavlarda başarılı olmak gerekiyor. Ehliyet sınavına giren adaylar sınav sonuçlarını öğrenmek üzere araştırmalarına devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSKS) sonuçlarının nasıl öğrenileceği merak edilirken adaylar, ''Ehliyet sınav sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NEREDEN, NASIL ÖĞRENİLİR?

Ehliyet sınavları, sürücü adaylarının trafikte güvenli ve kurallara uygun şekilde araç kullanmalarını sağlamak amacıyla uygulanır. Ehliyet sınavı, yazılı ve direksiyon sınavı olarak ikiye ayrılır. Yazılı sınav sonucu başarılı olan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. Ehliyet sınav sonucu sorgulamak için MEB'in internet sitesi üzerinden sorgulama yapılabiliyor.

Ehliyet sınav sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?

Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi üzerindeki ''sonuc.meb.gov.tr'' sekmesinden istenen bilgileri girerek sınav sonuçlarını sorgulayabilirsiniz. Sınav türü "MTSKS" olarak seçildikten sonra T.C. kimlik numarası yazılarak sorgulama işlemi yapılabiliyor. Sınav sonucunun başarılı ya da başarısız olduğunu öğrenen adaylar durumlarına göre sürücü kursları ile iletişime geçerek ilerleyen süreci takip edebiliyor.

SONRAKİ HABER