EGM polis alımı başvuru şartları nedir, alımlar ne zaman yapılacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından dün yapılan açıklama ile birlikte 10 binden fazla kadronun ihdas edildiği öğrenilmişti. Bununla birlikte alımların ne zaman başlayacağı merak konusu oldu.

EGM polis alımı başvuru şartları nedir, alımlar ne zaman yapılacak?

Polis olmak isteyen milyonlarca vatandaşın beklediği müjdeli haber geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamede 10 binden fazla polis memuru alımı yapılacağı öğrenildi. Bu çerçevede başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlar ve detaylar da merak konusu oldu.

EGM 10 BİN 102 KADRO İHDAS EDİLDİ!

Yapılacak olan alımlara ilişkin Resmi Gazete'de yayımlanan kararname şu şekildeydi;

MADDE 1- Ekli (1) ve (2) sayılı listede yer alan kadrolar ihdas edilerek 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin eki (I) sayılı Cetvelin ilgili bölümüne eklenmiştir.

Ekli (2) sayılı listede yer alan kadrolar, bu kadrolara atama yapılmasını müteakip herhangi bir şekilde boşalması halinde başka bir işleme gerek olmaksızın iptal edilmiş ve 2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi eki (I) sayılı Cetvelin ilgili bölümünden çıkarılmış sayılır. Söz konusu kadrolardan boşalanlar, boşaldıkları tarihten itibaren bir ay içinde Kamu Personeli Bilgi Sisteminin bulunduğu kuruma bildirilir.

MADDE 2- Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Taşra ve merkez olmak üzere kadrolar şu şekilde belirlendi;

screenshot-34-001.png

screenshot-35-001.png

EGM POLİS MEMURU ALIM ŞARTLAR NEDİR, BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Konu hakkında en çok merak edilen konular arasında başvuru yapmak isteyen kişiler için başvuru şartlarının neler olduğu ve alımların ne zamana kadar devam edeceği konusuydu. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kararname her ne kadar Resmi Gazete'de yayımlansa da alımlar daha başlamadı.

Kısa süre içerisinde yayımlanması beklenen başvuru şartları ile birlikte alımların yapılacağı tahmin ediliyor. Başvuru hakkında detayların yayımlanmasının ardından sizler ile paylaşacağız.

SONRAKİ HABER