EGM polis alımı başladı mı, ne zaman başlayacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bir süre önce duyurulan 10 bin polis alımı hakkında merak edilenlerin artmaya başladı. Başvuruların ne zaman alınmaya başlayacağı ise en çok arananlardan oldu.

EGM polis alımı başladı mı, ne zaman başlayacak?

Polis olmak isteyen binlerce kişiye müjdeli haber geldi. Geçtiğimiz ay Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 10 bin polis memuru alımı yapılacağı öğrenildi. Bu kapsamda başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlar ve detaylar merak konusu oldu. Başvuru işlemlerinin ne zaman başlayacağı ise en çok merak edilen konular arasında yer aldı.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!

Yapılacak olan personel alımı hakkında merak edilenlerin artmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan duyuru şu şekilde verildi;

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE KADRO İHDAS EDİLMESİNE İLİŞKİN CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ

Kararname Numarası: 156

MADDE 1-Ekli (1) ve (2) sayılı listede yer alan kadrolar ihdas edilerek 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin eki (I) sayılı Cetvelin ilgili bölümüne eklenmiştir.

Ekli (2) sayılı listede yer alan kadrolar, bu kadrolara atama yapılmasını müteakip herhangi bir şekilde boşalması halinde başka bir işleme gerek olmaksızın iptal edilmiş ve 2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi eki (I) sayılı Cetvelin ilgili bölümünden çıkarılmış sayılır. Söz konusu kadrolardan boşalanlar, boşaldıkları tarihten itibaren bir ay içinde Kamu Personeli Bilgi Sisteminin bulunduğu kuruma bildirilir.

MADDE 2- Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

POMEM BAŞVURU İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Duyurunun yapılmasının ardından kişiler tarafından en çok merak edilen ve arananlar arasında alımların ne zaman yapılmaya başlayacağı sorusu yer almıştı. Konuya dair henüz Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başvuru yapacak olan vatandaşlara bir açıklama geldi. Fakat 2024 senesi için yapılacak bu alımlara başvuru detaylarının yakın zamanda gelmesinin beklendiği öğrenildi.

SONRAKİ HABER