EGM hemşire alımı başvurusu ne zaman bitecek, başvuru şartları nedir, sınav tarihi ne zaman?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hemşire alımı ilanı yayımlandı. Adaylar ise EGM hemşire alımı başvurusu detaylarına ilişkin bilgi sahibi olmak istiyor. Söz konusu alıma ilişkin merak edilenleri derledik.

EGM hemşire alımı başvurusu ne zaman bitecek, başvuru şartları nedir, sınav tarihi ne zaman?

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) hemşire alımı yapılacağını duyurdu. EGM tarafından yayımlanan hemşire alımına ilişkin adaylar ise ''EGM hemşire alımı başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir, başvurular ne zaman sona erecek?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliği çerçevesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında değişik illerde görevlendirilmek üzere merkez ve taşra teşkilatına Kadrolu statüde personel (Hemşire) alımı yapılacağı duyuruldu. Araştırılan konu başlıklarına ilişkin merak edilenleri Haberankara.com okurları için derledik.

2023 EGM HEMŞİRE ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

EGM tarafından açıklanan hemşire alım ilanında başvuru şartları belli oldu. Buna göre başvuru şartları da şöyle listelendi;

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak.
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak, (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek)
  • Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak, (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek)

egm-hemsire-alimi-basvurusu-ne-zaman-bitecek-basvuru-sartlari-nedir-sinav-tarihi-ne-zaman.jpg

  • Merkezi sınav puanı olarak yalnızca 2022 yılı KPSS lisans düzeyinde KPSS-P3 puan türünde en az 60 puan almış olmak.
  • Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmak.
  • Sınav komisyonu, değerlendirme neticesinde herhangi bir adayı başarılı bulmaması halinde adayların tamamını eleme tasarrufuna sahiptir.
  • Sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olup atanmaya hak kazanan adayların atamalarının yapıldığı birimde Emniyet Teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliğine göre en az 3 yıl çalışmaları gerekmekte olup, başvuruda bulunacak adayların bu hususu göz önünde bulundurarak tercihlerini yapmaları gerekmektedir.

EGM HEMŞİRE ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN BİTECEK?

Başvurular 6 Kasım 2023 tarihinde alınmaya başladı ve 10 Kasım 2023 tarihi saat 23.59'da sona erecek. Adaylar, başvurularını E-Devlet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı ''https://isealımkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/'' adresi üzerinden yapabilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER