EGM 10 bin polis alımı başvuru tarihi belli oldu mu, POMEM 31. Dönem başvuru şartları nedir?

Polis olmak için uzun süredir bekleyen vatandaşlar için geçtiğimiz senenin sonunda toplamda 10 bin polis alımının gerçekleştirileceği öğrenilmişti. Bunun ardından başvuruların ne zaman başlayacağı hakkında merak edilenler artmaya başladı.

EGM 10 bin polis alımı başvuru tarihi belli oldu mu, POMEM 31. Dönem başvuru şartları nedir?

Binlerce aday açıklanmasını bekliyor! Geçtiğimiz senenin sonunda Resmi Gazete'de yapılan duyuru ile birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından toplamda 10 bin polis alımının gerçekleştirileceği öğrenilmişti. Bunun ardından başvuru tarihlerinin açıklanıp açıklanmadığı konusunda vatandaşlar tarafından merak edilenler de araştırılmaya başlandı. Peki EGM tarafından yapılacak olan 10 bin polis alımı için başvurular başladı mı, ne zaman başlayacak?

İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLAMIŞTI!

Duyurunun yapılmasının ardından kısa bir süre sonra İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamalarda"Yakın zamanda 10.000 polis alımıyla ilgili bir duyuru yapacağız." şeklinde ifadeleri ile yakın zaman içerisinde alımlar hakkında duyurunun geleceği ifade edildi.

10 BİN POLİS ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bu çerçevede merak edilenlerin artmasının ardından vatandaşlar tarafından alımlar konusunda internet üzerinden de araştırmalar yapılmaya başlandı. Fakat konu hakkında henüz bakanlık tarafından yeni bir açıklama gelmedi. 30. Dönem POMEM alımlarının Mayıs ayında başladığı bilinirken, bu sene de Nisan sonu ya da Mayıs başında gerçekleşebileceği öğrenildi.

KADROLAR BELLİ OLDU!

Yapılacak olan alımlara ilişkin yapılan duyuruda alımın gerçekleştirileceği kadrolar şu şekilde verildi;

1 - Merkez Teşkilatı: 500 polis memuru,
2 - Başmüfettiş: 90,
3 - Merkez Emniyet Müdürü: 10,
4 - Taşra Teşkilatı: 9 bin 500,
5 - Moral Eğitim Merkezi Müdürü,
6 - Moral Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı

31. DÖNEM POMEM BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Yapılan bu araştırmaların yanı sıra da başvuru yapmak isteyen kişiler tarafından gerekli olan şartlar da merak konusu oldu. Bu şartlar ise vatandaşlar için şu şekilde verildi;

a) T.C. vatandaşı olmak,

b) Lisans, önlisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) KPSS’de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

ç) Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8’inci maddesinin (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak, (Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocuklarından lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (52,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

c)Lisans mezunu olan adaylar önlisans üzerinden başvuruda bulunamazlar. Bu şekilde başvuruda bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1995 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)

Yukarıda verilen şartlar geçtiğimiz döneme ait olup, güncel başvuru şartlarının yayınlanmasının ardından belirleneceği öğrenildi.

SONRAKİ HABER