Sabaha karşı 5.1 şiddetiyle sarsılan Ege Denizi ve çevresindeki iller deprem sarsıntılarını yaşamaya devam ediyor. Gece 00.00’dan sabah saat 08.00 civarına kadar bölgede 35 deprem kaydedildi.
Depremlerin bir kısmı 3 şiddetinde olsa da peş peşe meydana gelmesi bölgedeki vatandaşları tedirgin ediyor. İşte Kandilli'nin o paylaşımı:
BÖLGEDE OKULLARIN TATİLİ 1 HAFTA DAHA UZADI
Kandilli Rasathanesi’nin aktardığı verilere göre özellikle depremler sabah 05.03 ile 06.05 arasında 3 şiddetinin üzerinde peş peşe meydana geldi. Öte yandan Santorini’de devam eden deprem fırtınası sebebi ile bölgede verilen okul tatili 1 hafta daha uzatıldı.
SANTORİNİ ALARMA GEÇTİ
Bölge ve çevresindeki adaların bir kısmının ciddi seviyelerde boşaltıldığı ve olası yanardağı patlaması ve tsunamiye karşın hazırlık yapıldığı ifade ediliyor. AFAD ise Ege bölgesinde meydana gelen depremler sonrasında Bodrum’da olası bir tsunami halinde uyarı amacıyla mobil siren sistemini konuşlandırdığını söylemişti.
KÜLLER BİZE KADAR GELEBİLİR
Uzmanların değerlendirmesine göre yanardağ patlamasından ülkemizin kül ve duman olarak etkilenebileceğini tahmin ediliyor. Olası bir tsunami halinde kıyı bölgelerimizde suların bir miktar yükselebileceğini ifade eden uzmanlar, ciddi bir tehlikenin olmadığını dile getiriyor.