Ediz Gürel kimdir? Ediz Gürel en genç büyük usta oldu

Ülkenin spor gündemine sabah saatlerinde yapılan bir paylaşımla oturan Ediz Gürel'in kim olduğu merak konusu oldu. Yapılan paylaşımda Ediz Gürel'in satranç konusundaki başarısına dikkat çekildi. Ediz Gürel kimdir? Ediz Gürel hangi branşta mücadele ediyor?

Ediz Gürel kimdir? Ediz Gürel en genç büyük usta oldu

Dünya'da olduğu kadar ülkemizde de büyük bir kesim tarafından sevilen satranç ile ilgili sevindiren bir gelişme yaşandı.15 yaşındaki satranç sporcusu Ediz Gürel'in Türkiye'nin en genç büyük ustası olma unvanını elde ettiği açıklandı. Yapılan paylaşımın ardından Gürel'in hayatı merak konusu oldu.

EDİZ GÜREL ÜLKENİN EN GENÇ GM UNVANI ALAN İSMİ OLDU

Ediz hakkında bir kutlama mesajı yayınlayan Türkiye Satranç Federasyonu"15. Büyükustamız genç yıldızımız, başarılı sporcumuz Ediz Gürel. Ediz Gürel bu başarısıyla aynı zamanda ülkemizin en genç GM unvanı alan sporcusu oldu. Prag Satranç Festivalinde göstermiş olduğu müthiş performans ile son GM normunu tamamlayan sevgili sporcumuz Ediz Gürel ile gurur duyuyoruz. Bizlere bu mutluluğu ve gururu yaşattığın için teşekkür ederiz Ediz Gürel" diyerek genç sporcunun yaşattığı başarıdan dolayı kendisini kutladı. 15 yaşında ülkenin 15. büyük ustası olan Gürel'e sosyal medya aracılığı ile tebrik mesajları yağmaya başladı.

Ediz Gürel kimdir? Ediz Gürel en genç büyük usta oldu

EDİZ GÜREL KİMDİR?

Ediz Gürel, 5 Aralık 2008 tarihinde Bursa'da doğdu. 7 yaşında anaokuluna giderken anaokulu öğretmeninin yönlendirmesiyle hayatına satranç giren Gürel 2019 yılında Avrupa Okullar Şampiyonası'nda 3'üncülük sonrası Usta adayı (CM), 2021 yılında FIDE Ustası (FM) ve 2022 yılında Uluslararası Usta (IM) oldu. 2024 Prag Uluslararası Satranç Festivali’nde Challangers turnuvasında Büyükusta (GM) olmaya hak kazandı. Okul eğitimine Bursa'da devam eden Gürel'in annesi öğretmen babası ise inşaat mühendisi. Ediz Gürel'in ayrıca 1 kız kardeşi bulunuyor.

Başarısı ile adından söz ettiren Ediz Gürel'in ilerleyen yıllarda hem ülke hem de global anlamda önemli yerlere gelmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER