E- Ticaret sitelerinden alışveriş yapanlar dikkat! O satıcılara 64 milyon TL ceza kesildi!

Son zamanlarda tüketici mağduriyetleri şikayetlerinin artmasıyla, Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bakanlıkta yapılan 12 Eylül 2023 tarihindeki toplantıda 138 adet dosya incelendi ve cezalar üst üste geldi.

E- Ticaret sitelerinden alışveriş yapanlar dikkat!  O satıcılara 64 milyon TL  ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, son zamanlarda aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulama yüzünden artan mağduriyet şikayetlerinin ardından harekete geçti. Bakanlık 12 Eylül 2023 tarihinde düzenlediği toplantıda 138 dosya incelendi. Toplantıda mağduriyetlerinin engellenmesi için "Tüketici Değerlendirmeleri Hakkında Kılavuz" yayımlandı.

screenshot-19.jpg

9 AYDA 64 MİLYON CEZA KESİLDİ

Reklam Kurulu 9 aylık incelemesinin ardından bin 527 dosya tespit etti. Dosyalarla ilgili detaylı inceleme kararı alındı ve bu dosyaların içinde aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulama olduğu tespit edilen bin 346 dosya hakkında durdurulma cezasıyla birlikte toplam 64 milyon 141 bin 381 lira para cezası kesildi. 38 dosya içinde erişim cezası verildi.

Kurulun dosyaları incelemesinin ardından tüketicilerimiz ve elektronik ticaret sektörü başta olmak üzere tüm kesimlere yönelik rehber niteliğinde bir çalışma hakkında da karar alındı.

650x344-ticaret-bakanligindan-bir-ilk-faaliyete-basladi-1597825286316.jpg

TÜKETİCİLER İÇİN "TÜKETİCİ DEĞERLENDİRMELERİ HAKKINDA KLAVUZ" YAYIMLANDI

Tüketicilerin tercihlerinde önemli yer tutan ve onların bir ürünü satın alma kararını etkileyen tüketici tecrübelerinden oluşan yorum ve derecelendirme uygulamaları ile bunların sıralanmasına ilişkin Reklam Kurulu’nun konuya bakışını yansıtan, sektöre mevzuata uyum konusunda rehberlik edecek olan “Tüketici Değerlendirmeleri Hakkında Kılavuz” 12 Eylül 2023 tarihinde Reklam Kurulu tarafından yayımlandı.

Tüketici Değerlendirmeleri Hakkında Kılavuz’u sayesinde artık satıcılar internet üzerinden sattıkları ürüne spam hesaplardan sahte yorumlar yapamayacaklar ve sahte yorum satın alamayacaklar. Artık ürünü satın almış gerçek kişilerin yorumları ürün sayfasının altında görünecek

SONRAKİ HABER