Dünyanın en yaşlı ülkelerinde Türkiye'nin sıralaması değişti! İşte en yaşlı nüfusa sahip o ülke

Dünya ülkeleri hakkında yapılan araştırmalara dair bilgiler kamuoyu ile paylaşılmaya devam ediyor. Kamuoyunun gündeminde yer alan bir veri daha açıklandı. Dünyanın en yaşlı nüfusuna sahip ülkeler listesi açıklanırken Türkiye'nin de sıralamasının değiştiği öğrenildi.

Dünyanın en yaşlı ülkelerinde Türkiye'nin sıralaması değişti! İşte en yaşlı nüfusa sahip o ülke

Dünya ülkelerinin nüfus yapıları ile ilgili yapılan araştırma sonuçları kamuoyunun bilgisine sunulmaya devam ediyor. Söz konusu bilgiler zaman zaman sosyal medyanın gündeminde yer alırken ülkelerin nüfus yapıları ile ilgili olarak son olarak yaşlılık araştırması yapıldı. En yaşlı nüfusun olduğu ülkeler listesi güncellenirken bu listede Türkiye'nin de yeri değişti.

Türkiye'nin listedeki yerinin değiştiği en yaşlı nüfusun bulunduğu ülkelerle ilgili olarak yapılan araştırmanın sonucunu haberimizde derledik.

DÜNYANIN EN YAŞLI ÜLKESİ BELLİ OLDU

İngiltere’deki Oxford Üniversitesi tarafından dünya genelinde en yaşlı nüfusuna sahip ülkeler üzerine bir araştırma gerçekleştirildi. Oxford Üniversitesi’nin raporuna göre dünyanın en yaşlı nüfusa sahip ülkesi 57.7 yaş ortalaması ile Vatikan olurken en genç nüfusa sahip ülke ise 14.5 yaş ortalamasıyla Nijer olarak kayıtlandı. Bunun ardından listede Türkiye'nin sıralamasının değiştiği öğrenilirken vatandaşlarda ''Türkiye'nin en yaşlı nüfusuna sahip ülkeler arasında Türkiye kaçıncı sırada?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

Dünyanın en yaşlı ülkelerinde Türkiye'nin sıralaması değişti! İşte en yaşlı nüfusa sahip o ülke

TÜRKİYE NÜFUSU EN YAŞLI ÜLKELER ARASINDA 53. SIRADA

Yaşlı nüfusta Vatikan’ı 54.5 yaş ortalamasıyla Monako, 50.9 ile Atlantik Okyanusu adası Saint Helena, 48.4 ile Japonya ve 46.8 ile İtalya izlerken nüfusunun yaş ortalaması 39.6 olan Türkiye ise bu listede 53’üncü sırada yer alıyor.

SONRAKİ HABER