Dünyanın en yaşlı insanı artık o oldu! Dünyadaki en yaşlı insan kaç yaşında?

Dünyanın en yaşlı insanı unvanı el değiştirdi. Guinnes Dünya Rekorları’na göre en yaşlı insanın hayatını kaybetmesi üzerine bu unvan bir alttaki kişiye geçmiş oldu.

Dünyanın en yaşlı insanı artık o oldu! Dünyadaki en yaşlı insan kaç yaşında?

117 yaşındaki Maria Branyas’ın hayatını kaybetmesinin ardından dünyanın en yaşlı insanı unvanı el değiştirdi. 116 yaşında olan Japon Tomiko Itooka artık dünyanın en yaşlı kişisi olarak Guinnes Dünya Rekorlar Kitabına girmeye hak kazanmış oldu.

DÜNYANIN EN YAŞLI İNSANI KİM, KAÇ YAŞINDA?

‘Guinnes Dünya Rekorları’na göre, 117 yaşındaki Maria Branyas’ın ölümünün ardından "en yaşlı kişi ünvanının yeni sahibi" 116 yaşındaki Japon Tomiko Itooka oldu. Euronews'in aktardığı habere göre Tomiko Itooka’nın 23 Mayıs 1908 tarihinde doğduğu, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) bulunan Gerontoloji Araştırma Grubu tarafından onaylandı ve böylece Itooka, 110 yaş ve üzerindeki insanların sıralandığı listenin en tepesine yerleşti.

Dünyanın en yaşlı insanı artık o oldu! Dünyadaki en yaşlı insan kaç yaşında?

Dört çocuk annesi olan Tomiko, şu anda Japonya’nın Ashiya şehrinde bulunan bir huzurevinde yaşıyor. Guiness’ten aktarılan bilgilere göre, Osaka’da doğan Tomiko Itooka’nın 20 yaşında yaptığı evlilikten ikisi kız, ikisi erkek olmak üzere toplam dört çocuk sahibi oldu.

Dünyanın en yaşlı kişisi olarak rekorlar kitabına giren 116 yaşındaki Japon Tomiko Itooka 23 Mayıs 1908 doğumlu. Pek çok sportif başarısı ve aktivitesi olan Itooka'nın eşi ise 1979 senesinde hayatını kaybetmiş. Itooka 100 yaşında Ashiya Tapınağı’nın taş basamaklarını bastonu olmadan tırmanması ile dünya basınında bir kere daha manşetlere taşınmıştı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER