Dünya genelindeki internet krizi çözüldü! Microsoft açıklama yaptı

Birkaç saat önce dünya genelinde başlayan ve CrowdStrike adlı siber güvenlik sistemi sebebiyle yaşanan internet krizinde beklenen açıklama yapıldı. Microsoft temel sorunun çözüldüğüne dikkat çekti.

Dünya genelindeki internet krizi çözüldü! Microsoft açıklama yaptı

Tüm dünyada yaşanan genel internet problemi birçok sektördeki işlemleri durma noktasına getirdi. Özellikle havayollarında geniş çapta aksaklıklar yaşanırken ülkemizde de Denizbank ve Türk Hava Yolları’nın sistemleri tamamen çöktü. Microsoft’un CrowdStrike adlı güvenlik güncellemesi sebebiyle yaşanan problemle ilgili beklenen açıklama yapıldı. Microsoft, küresel boyutta çeşitli sistem sorunlarına yol açan ve çok sayıda havalimanı, banka ve hastanede hizmet kesintilerine neden olan temel sorunun temel anlamda çözüldüğünü söyledi.

BAZI SERVİSLERDE PROBLEM SÜREBİLİR

Microsoft, sorunun çözüldüğüne işaret ederek şunları söyledi:

"Sorunun altında yatan neden düzeltildi ve birkaç Microsoft 365 uygulaması ve hizmeti tam işlevselliğe geri yüklendi. Kalan etki bazı uygulama ve hizmetlerde sürüyor."

CROWDSTRIKE DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

"CrowdStrike da yaşanan problemle ilgili dakikalar önce şu açıklamada bulunmuştu:

“Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlar için yapılan tek bir içerik güncellemesinde bulunan bir hatayla ilgili olarak etkilenen müşterilerle aktif olarak çalışmaktadır. Mac ve Linux işletim sistemlerinde herhangi bir etki bulunmamaktadır. Bu bir güvenlik olayı veya cyber saldırısı değildir. Sorun tespit edilmiş, izole edilmiş ve düzeltme sağlanmıştır. Güncellemeler için müşterileri destek portaline yönlendiriyoruz ve web sitemiz üzerinden tam ve sürekli güncellemeler sağlamaya devam edeceğiz"

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER