Dünya Eczacılar Günü 14 Mayıs mı, 25 Eylül mü, bugün ne günü?

Eczacılar Günü kutlamaları için tebrik mesajları atılmaya başlanırken 14 Mayıs ve 25 Eylül tarihi kafa karışıklığına neden oldu. Bugün ne günü, eczacılar günü mü?

Dünya Eczacılar Günü 14 Mayıs mı, 25 Eylül mü, bugün ne günü?

Dünya Eczacılar Günü için kutlamalar başlarken pek çok kişi 14 Mayıs ve 25 Eylül ikilemi yaşadı. 14 Mayıs Eczacılık Günü olarak kutlanırken 25 Eylül günü ise Dünya Eczacılar Günü olarak kutlanıyor. Eczacılık Günü “Mektebi Tıbbiye-i Adliye-i Şahane” ye bağlı olarak 1839 senesinde kurulan ezcazılık sınıfında akademik eğitimin başladığı tarih olan 14 Mayıs tarihi her sene Dünya Eczacılar Günü olarak kutlanmaktadır.

DÜNYA ECZACILAR GÜNÜ BUGÜN MÜ, 25 EYLÜL MÜ 14 MAYIS MI, BUGÜN NE GÜNÜ?

14 Mayıs günü Eczacılık Günü olarak kutlanırken 25 Eylül tarihi ise Dünya Eczanaler Günü olarak kutlanmaktadır.

25 Eylül, sağlık sektörünün temel taşlarından birini oluşturan eczacılık mesleğinin insan sağlığındaki vazgeçilmez rolünü vurgulamak ve mesleki gelişime katkı sağlamak amacıyla Türk Eczacıları Birliğinin önerisiyle bütün dünyada “Dünya Eczacılar Günü” olarak ilan edilmiş ve her sene bugünde kutlanmaya başlanmıştır.

Yani bugün Dünya Eczacılar Günü olarak kutlanmakta olup, 14 Mayıs tarihi ise Eczacılık Günü olarak kutlanmaktadır. İki etkinlik birbirinden farklı olup pek çok kişinin 14 Mayıs tarihinde eczacılar gününü kutlaması nedeniyle akıl karışıklığı yaşanmaktadır.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER