Down sendromlu kızlar hayallerini gerçekleştirdi

Down sendromlu iki kız arkadaşın gelinlik ve düğün hayali gerçek oldu. İki kız arkadaş için büyük bir organizasyon yapıldı.

Down sendromlu kızlar hayallerini gerçekleştirdi

Fatsa'da yaşayan Down sendromlu kız arkadaşların gelinlik ve düğün hayali gerçekleştirildi. İlçedeki bir düğün salonunda iki kız arkadaş için düğün organize edildi.

Ordu Fatsa'da down sendromlu iki kız arkadaşın gelinlik ve düğün hayalini yakın aile dostları ve komşuları gerçekleştirdi. Gelinlik hayalini gerçeğe dönüştürmek isteyen 27 yaşındaki Sebile Talhak ve 28 yaşındaki Fatmanur Yılmaz için düğün organizasyonu yapıldı. Organizasyonda ilk olarak gelinler için kız isteme oldu, sonrasında gelin arabaları süslendi ve şehir içinde konvoylar yapıldı. Fazla kişinin katıldığı düğünde genç kızların ellerine kınalar yakılarak oyun havaları ile hayali olan düğünlerini gerçekleştirildi.

Down sendromlu kızlar hayallerini gerçekleştirdi

"ÇOCUKLARIMIZIN İSTEĞİ YERİNE GELDİ"

Düğün organizasyonu gerçekleştiren ve genç kızları hayallerine kavuşturan Saime Çamaştaş, “Fatmanur eşimin uzaktan akrabası, Sebile ise Fatmanur’un en yakın arkadaşı. İkisi çok yakın arkadaşlar. Anneleri ile görüştük ve sonrasında düğün organizasyonu yaparak bu muhteşem günü düzenledik. İlk olarak isteme töreni yaptık. Sonrasında gelinliklerini aldık, davetiyeleri basıldı ve herkesi bu düğünümüze çağırdık. Emekleri geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sebile Talhak’ın annesi Fatma Talhak ise “Saime hanımın büyük isteği ile çocuklarımıza düğün yaptık. Çok mutluyuz, Allah emeği geçenlerden razı olsun” dedi. Fatmanur'un annesi Sebahat Yılmaz da “Saime hanım bize geldiğinde kızım Fatmanur hep ona bir düğün hayali olduğunu söylüyordu. Sonrasında hayallerini gerçekleştirmek için bu organizasyonu yaptık ve çok güzel bir düğün yaptık. Çocuklarımızın isteği yerine geldi. Çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

İki genç kız için düzenlenen düğün töreninde unutulmaz anlar yaşandı. Sebile Talhak ile Fatmanur Yılmaz'ın düğün törenindeki mutlulukları ise kameralara yansıdı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER