Domuz eti haram mı, neden haram?

Son dönemlerde domuz etinin gündem olması ile birlikte pek çok kişi domuz etinin haram olup olmadığını ve neden sağlıksız olduğunu merak ediyor. Müslüman aleminde domuz eti haram olan besinler arasındadır. Peki, sebebi ne?

Domuz eti haram mı, neden haram?

Domuz eti üzerine yapılan araştırmalar bu et türünün zararlı olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bilimsel olarak konu ele alındığında, domuz etindeki yağ oranı çok fazladır. Bu ürünü tüketen kişinin bu yağ direkt olarak kanına karışacaktır. Sürekli olarak tüketilmesi halinde de sağlığa zarar verecektir.

DOMUZ ETİ NEDEN HARAM?

Konu ile ilgili Kur’an-ı Kerim’de domuz etinin haram olduğuna dair ayetlerden bazıları şu şekildedir:

“Ey Muhammed, de ki: Bana vahyolunanlar arasında, yiyen bir kişinin yediği herhangi bir şeyin haram olduğuna dair bir hüküm bulamıyorum. Ancak leş veya akıtılmış kan, yahut domuz eti ki bunlar pistir, yahut doğru yoldan çıkarak, Allah’tan başkasının adı anılarak kesilen hayvanların yenmesi haramdır… ” (En’âm, 6/145)”

“Allah sizlere yalnız leşi, kanı, domuz etini, bir de Allah’tan başkası adına kesilenleri haram kıldı.” (Bakara, 2/173; Nahl, 16/115)”

DOMUZ ETİ NEDEN SAĞLIKSIZ?

Öte yandan domuz eti içerisinde sutoksin isimli bir madde bulunmaktadır. Bu madde kanın kirlenmesine ve lenflerin iltihaplanmasına sebep olur. İnsan sağlığını tehdit etmesinden dolayı domuz eti kullanımı haramdır.

Domuz beslendiği ortamda her türlü şeyi yemektedir. Geviş getirmez. Bu sebeple kendi etinin yapısını da zararlı besinlerle bozmaktadır. İnsan vücuduna da bu sebeple sağlıksız bir et girmiş olur.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER