Doğum oranı düşük illerde bakanlık çalışma başlatacak

Türkiye'de doğum oranı giderek düşerken yapılan araştırmalar sonucu doğum hızını artırmaya yönelik çalışmaların yapılacağı ifade edilmişti. Bu çerçevede doğum oranı düşük olan 3 ilde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının harekete geçeceği öğrenildi.

Doğum oranı düşük illerde bakanlık çalışma başlatacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin doğum oranı verilerini açıklamış ve doğum oranının düşüş yaşandığı bildirilmişti. TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde düşüş doğum oranları en düşük olan iller Karabük, Bartın ve Zonguldak olarak belirlenirken evliliği teşvik için deprem bölgesinde uygulanan evlilik kredisi kapsamına doğumu da teşvik etmek için Karabük, Bartın ve Zonguldak illeri de eklendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, doğum oranları düşük olduğu için gençlere evlilik kredisi paketi sunulan Bartın, Karabük ve Zonguldak'ta saha çalışmasıyla düşük doğum oranının sebeplerini araştırmaya hazırlandığını açıkladı.

DOĞUM ORANI DÜŞÜK İLLERDE BAKANLIK SAHA ÇALIŞMASINA BAŞLIYOR

Bartın, Karabük ve Zonguldak'taki genç çiftlere Aile ve Gençlik fonu kapsamında sağlanan 150 bin liralık faizsiz evlilik kredisinden yararlanma imkanı sunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bartın, Karabük ve Zonguldak'ta yapılacak saha çalışmasıyla düşük doğum oranının sebeplerini araştırarak doğumu teşvik etmeye çalışacak. Yapılacak çalışmalar sonucunda yeni teşviklerin de hazırlanabileceği ifade edilirken doğum oranının en düşük olduğu bu illerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri bir süre daha saha çalışmalarına devam edecek.

SONRAKİ HABER