Doğu ve Akdeniz Bölgesi için Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kuvvetli sağanak yağışa karşı iki bölge için peş peşe uyarılar yapıldı.

Doğu ve Akdeniz Bölgesi için Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı!

Kasım ayı ile birlikte başlayan sağanak yağışlara karşı uyarılar yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından dün Marmara ve Ege Bölgesi için yapılan kuvvetli sağanak yağış uyarısının ardından bugün Doğu ve Akdeniz Bölgesi için uyarılar yapılmaya başlandı. Durum bu şekilde iken Meteoroloji tarafından yapılan peş peşe uyarılar resmi internet adresinde yayımlandı.

METEOROLOJİ UYARDI!

Akdeniz ve Doğu kesimleri için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda sağanak yağış beklendiği öğrenildi. Vatandaşların gerekli olan önlemleri alması için yapılan uyarılar şu şekilde verildi;

Doğu Akdeniz'de Beklenen Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

"Meteoroloji radarından alınan bilgilere ve yapılan son değerlendirmelere göre Mersin'in doğusu (Merkez, Erdemli, Toroslar, Mezitli, Akdeniz, Tarsus), Adana'nın güneyi (Merkez, Karataş, Yumurtalık, Ceyhan), Hatay'ın kıyı ve kuzey kesimleri (Erzin, Dörtyol, Payas, İskenderun, Arsuz, Samandağ, Belen) ile Osmaniye çevrelerinde yarın (03.11.2023 Cuma) sabah saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Doğu Kesimlerde Beklenen Yerel Kuvvetli Sağanak Yağışlara Dikkat!

"Bu gece saatlerinden itibaren yarın (03.11.2023 Cuma) akşam saatlerine kadar Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Elazığ ve Erzincan çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

screenshot-61.png

81 İL İÇİN HAVA DURUMU YAYIMLANDI!

Tüm bunların yanı sıra 81 ilde hava durumunun nasıl olacağı konusunda da "Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinde yerel olmak üzere aralıklarla görülmesi beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların; bu akşam saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Uşak, Denizli, Kütahya ve Tekirdağ'ın doğusunda, gece saatlerinde Adana'nın kıyı kesimleri, Osmaniye'nin güneyi ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde, yarın (Cuma) Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimleri, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Şırnak, Diyarbakır, Batman, Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor." şeklinde açıklamalar yer verildi.

SONRAKİ HABER