Doğu Ekspresi biletleri satışa çıktı mı, yataklı vagon bilet fiyatları ne kadar, çocuklar ücretsiz mi?

Dünyanın en iyi dört rotasından biri olarak gösterilen Ankara - Kars hattında sefer yapan Turistik Doğu Ekspresi'nin bilet satışları başladı. Doğu Ekspresi'nde bilet satışlarının başlaması ile birlikte vagonların fiyatları merak konusu oldu.

Doğu Ekspresi biletleri satışa çıktı mı, yataklı vagon bilet fiyatları ne kadar, çocuklar ücretsiz mi?

Ankara- Kars hattında sefer yapan Turistik Doğu Ekspresi, dünyanın en iyi dört rotası arasında gösteriliyor. Yerli ve yabancı her yaş grubundan yolcuları ağırlayan Turistik Doğu Ekspresi keyifli, farklı, konforlu ve ekonomik seyahat imkanı sunarken vatandaşın da yoğun ilgisini görüyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Doğu Ekspresi seferleri ve bilet satışına ilişkin tarih verdi. Doğu Ekspresi ile seyahat etmek isteyenler ise Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarının ardından ''Doğu Ekspresi yataklı vagon bilet fiyatları ne kadar, çocuklar ücretsiz mi, Doğu Ekspresi durakları neresi, kalkış saatleri kaçta?'' gibi sorularına yanıt aramaya başladı.

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ BİLETLERİ SATIŞA ÇIKTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi trenlerinin 2023 - 2024 yılı sezonuna ilişkin yapacağı seferlerle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Turistik Doğu Ekspresi trenlerimiz 2023 - 2024 sezonunda Ankara’dan, 11.12.2023 ve 08.03.2023 tarihleri arasında pazartesi, çarşamba, cuma günlerinde ve Kars’tan 13.12.2023 ile 10.03.2024 tarihleri arasında çarşamba, Cuma ve pazar günlerinde hareket edecek şekilde seferlerine başlayacak” duyurusuna yer verdi.

dogu-ekspresi-biletleri-satisa-cikti-mi-yatakli-vagon-bilet-fiyatlari-ne-kadar-cocuklar-ucretsiz.jpeg

Fotoğraf tutkunlarından gezginlere kadar birçok kişinin Turistik Doğu Ekspresi ile yolculuklarını sosyal medyada paylaşması bu trene talebi gittikçe daha da arttırıyor. Kars’ın Ani Harabelerinden Çıldır Gölü’ne kadar birçok tarihi ve turistik güzelliklerine Turistik Doğu Ekspresi ile ulaşmak, gezinin en keyifli zamanını oluşturuyor. Bu güzergahta artan yolcu talebini karşılamak üzere sefere konulan Turistik Doğu Ekspresi de sadece Kars’ın değil, güzergahtaki Sivas, Erzurum ve Erzincan’ın keşfedilmesi için fırsatlar sunuyor.

Ayrıca bu seferlere ek olarak yılbaşı ve sömestr dönemleri için Ankara’dan 31 Aralık 2023 - 20 Ocak 2024, 27 Ocak 2024 tarihlerinde ve Kars’tan 2 Ocak 2024 - 22 Ocak 2024, 29 Ocak 2024 tarihlerinde ek seferler yapılacak. Bu çerçevede Ankara - Kars yönünde 42, Kars - Ankara yönünde 42 olmak üzere toplam 84 tren seferi gerçekleştirilecek.

dogu-ekspresi-biletleri-satisa-cikti-mi-yatakli-vagon-bilet-fiyatlari-ne-kadar-cocuklar-ucretsiz-m.jpeg

SEFER SAATLERİ BELLİ OLDU

Turistik Doğu Ekspresi Ankara - Kars yönü kalkış saati 15:55, Kars - Ankara kalkış saati 22:20 olarak açıklandı. Turistik Doğu Ekspresi;

  • Ankara - Kars yönünde Erzincan’da 164 dakika,
  • Erzurum’da 180 dakikalık duruşla 30 saatlik bir seyahat,
  • Kars - Ankara yönünde İliç ve Divriği’de 180 dakika,
  • Sivas’ta 230 dakikalık duruşla 34 saat 30 dakikalık bir seyahat programlandı.

DOĞU EKSPRESİ YATAKLI VAGON BİLET FİYATLARI NE KADAR?

Ankara - Kars yönünde Erzincan, Erzurum istasyonlarında ve Kars - Ankara yönünde ise İliç, Divriği ve Sivas istasyonlarında gezi amaçlı duruşlar yapılacak. Turistik Doğu Ekspresi trenleri 8 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşmakta olup her bir yataklı vagon 10 kompartıman, her bir odada ise 2 adet yatak bulunacak. Bireysel yolcular için 2 vagon satış yapılacak olup bireysel yolcular için bilet satışları 1 kasımda başlayacak.

dogu-ekspresi-biletleri-satisa-cikti-mi-yatakli-vagon-bilet-fiyatlari-ne-kadar-cocuklar-ucretsiz-mi.jpeg

Turistik Doğu Ekspresi yataklı oda fiyatları dönemsel olarak değişecek.

  • Düşük dönem oda ücreti 6 bin lira
  • Normal dönem oda ücreti 8 bin lira
  • Yüksek dönem oda ücreti 12 bin 500 lira olarak uygulanacak.

Ayrıca odalarda 0 - 6 yaş arasında en fazla 2 adet çocuğun seyahati ücretsiz gerçekleştirilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER