Doğal gaz tüketim desteği ödemeleri yapıldı mı, ne zaman, ne kadar yapılacak?

Doğal gaz tüketim desteği ile ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. 2024 yılında ne zaman ve kaç TL tutarında doğal gaz tüketim desteği ödemesi yapılacağı merak edilirken Haberankara.com okurları için detayları derledik.

Doğal gaz tüketim desteği ödemeleri yapıldı mı, ne zaman, ne kadar yapılacak?

Ülkemizde dar gelirli hanelere çeşitli kalemlerde ekonomik destekler veriliyor. Dar gelirli hanelere hükümet kararı ile bakanlıklarca ödeme yapılırken bu kez kış şartlarının ağırlaşması ile beraber doğal gaz tüketim desteğine ilişkin detaylar merak edildi.

Doğal gaz tüketim desteğine ilişkin bilgi sahibi olmak isterken araştırmalarını sürdüren dar gelirli vatandaşlar, ‘’Doğal gaz tüketim desteği ne zaman verilecek, kaç TL olarak ödenecek?'' gibi sorulara yanıt arıyor.

DOĞAL GAZ TÜKETİM DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği kapsamında hak sahiplerine ödemelerin ne zaman yapılacağı merak ediliyordu. Bakanlık tarafından yapılan ödemeler kapsamında ödeme tarihleri merak edilirken beklenen açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan geldi.

Doğal gaz tüketim desteği ödemeleri yapıldı mı, ne zaman, ne kadar yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik hayata geçirilen Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde 2024 yılının ilk ödemelerinin başladığını duyurdu. Bunun ardından gözler Bakan Göktaş'ın açıklamalarına çevrildi. Bakan Göktaş, düzenli doğal gaz tüketim desteğinin ocak ayında 383 bin haneye toplam 304,5 milyon TL olarak yapılacağına işaret etti. Bakan Göktaş, “Vatandaşlarımız ikamet ettikleri haneye ait faturalarını ödeme birimlerine ibraz etmeleri yoluyla, ikamet ettikleri ilçeye karşılık gelen tahsisat tutarından düzenli olarak yararlanabilecek” ifadelerine yer verdi.

Doğal gaz tüketim desteği ödemeleri yapıldı mı, ne zaman, ne kadar yapılacak? - Resim : 2

YILLIK 3.500 TL'YE KADAR ÖDEME YAPILIYOR

Isıl harita baz alınarak belirlenen Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde hanelere yıllık bin 500 - 3 bin 500 TL arasında ödeme yaptıkları bilgisini veren Bakan Göktaş, “Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemelerimiz başladı. Bu kapsamda ekim/kasım/aralık aylarını kapsayan ocak ayı ödeme döneminde 383 bin haneye toplam 304,5 milyon TL ödeme yapılacak. Halihazırda doğal gaz alt yapısı bulunan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bu desteğimizi sunmayı sürdüreceğiz” dedi. Hanelere yapılan doğal gaz tüketim desteğine e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER