Doğal gaz patlaması neden, nasıl olur, gaz sıkışması nedir?

İstanbul ve Ankara'da yaşanan doğal gaz patlamaları sonucu vatandaşalar bu patlamaların neden olduğunu araştırmaya başladı. Doğal gaz patlaması ve gaz sıkışmasının nasıl olduğu, nasıl anlaşılacağı merak edilirken detayları derledik.

Doğal gaz patlaması neden, nasıl olur, gaz sıkışması nedir?

28 Eylül'de İstanbul Şirinevler'de 29 Eylül Ankara Mamak'ta yaşanan doğal gaz patlamaları nedeniyle vatandaşlar araştırmalarına başladı. Doğal gaz patlamasının nedenleri merak edilirken ''Doğal gaz patlaması nedir, neden olur, nasıl anlaşılır?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

dogal-gaz-patlamasi-neden-nasil-olur-gaz-sikismasi-nedir.jpg

İstanbul ve Ankara'da yaşanan doğal gaz patlamaları gündemdeyken doğal gaz hakkında dikkat edilmesi gerekenler ve bu patlamanın nedenlerini Haberankara.com okurları için derledik.

dogal-gaz-patlamasi-neden-nasil-olur-gaz-sikismasi-nedir-001.jpg

DOĞAL GAZ PATLAMASI NEDEN OLUR?

Doğal gaz patlaması ya da doğal gaz sıkışmasının neden kaynaklandığı merak edildi. Doğal gaz sıkışması - patlaması genellikle doğal gazın yüksek basınç altında sıkıştırılmasını ve depolanmasını ifade ederken renksiz ve kokusuz olan bu gaz, önemli enerji kaynakları arasında yer alıyor. Doğal gazın birikmesi ile tetiklenen kıvılcım ya da alevin birleşmesi sonucu meydana gelen doğal gaz patlaması, can ve mal kayıplarına yol açabildiği gibi büyük maddi hasarlara da neden olabiliyor.

Bilimsel verilere göre kapalı hacimde yüzde 5 - 15 oranında havayla karışımı durumunda ateş veya kıvılcımla temas ettiğinde doğal gaz patlamasının meydana geldiği söyleniyor.dogal-gaz-patlamasi-neden-nasil-olur-gaz-sikismasi-nedi.jpg​​​​​​​

DOĞAL GAZ SIKIŞMASININ NEDENİ NEDİR?

Doğal gaz sıkışması ya da patlaması durumunun nedenleri araştırılıyor. Doğal gaz sıkışması - patlamasının nedenleri Yetersiz havalandırma, sızıntılar, ekipman arızaları, yanlış kurulum, bakım eksikliği, düşük alanlar, kapalı alanlar olarak sıralanıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER