Diyarbakır ve Mardin'de yangın faciası! 5 kişi hayatını kaybetti

Gece saatlerinde başlayan ve ülke gündemine oturan yangın saatler sonra söndürülebildi. Yangının bilançosu ağır oldu.

Diyarbakır ve Mardin'de yangın faciası! 5 kişi hayatını kaybetti

Türkiye Uşak ve Çanakkale'de yaşanan yangınların şokunu henüz üstünden atamamışken bir yangın haberi de Güneydoğu Anadolu Bölgesinden geldi Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde başlayan yangın bulunduğu yer ile sınırlı kalmadı ve geniş bir alanda etkili oldu.

YANGIN ÇOK SAYIDA CAN ALDI

Mardin'in Mazıdağı ilçesine kadar olan bölgede etkili olan ve rüzgarında etkisi ile kısa zamanda büyüyen yangın acı bir fatura çıkardı. Yaşanan yangın sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 44 kişi yaralandı.

Anız yangını olarak başlayan ve kısa zamanda şiddetlenen yangın ülke genelinde gergin bir şekilde takip edildi. Olayın ilk duyulmasının ardından bölgeye sevk edilen ekiplerin yoğun çalışması sonucu alevler kontrol altına alınabildi.

Diyarbakır ve Mardin'de yangın faciası! 5 kişi hayatını kaybetti

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Yaşanan durum ile ilgili konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Diyarbakır İli Çınar ilçesi Köksalan Kırsal Mahallesinde saat 22:15’te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgârın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın, Mardin Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahallesi istikametine doğru da ilerlemiş ancak ekiplerimizin ve vatandaşlarımızın yoğun çalışması sonucu tamamen kontrol altına alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına devam edildi. Söz konusu yangının hasar oluşturduğu alanın büyüklüğü günün ilk ışıkları ile beraber görüldü.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER