Diyarbakır Valiliği'nden Narin Güran'ın cenazesi bulunduğu paylaşımlarına yönelik açıklama

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde camiye ilk kez Kur'an-ı Kerim dersi almaya giden ve kendisinden bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Narin ile ilgili Diyarbakır Valiliği’nden açıklama geldi.

Diyarbakır Valiliği'nden Narin Güran'ın cenazesi bulunduğu paylaşımlarına yönelik açıklama

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos Çarşamba günü camiye ilk kez Kur'an-ı Kerim dersi almaya giden ve bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili açıklamalar geldi. 8 yaşındaki Narin'in cenazesine ulaşıldığına ilişkin yapılan açıklamalar sonrası Diyarbakır Valiliği'nden söz konusu paylaşımlara yönelik açıklama geldi.

21 Ağustos Çarşamba günü öğleden sonra Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde camiye Kur’an kursuna giden Narin Güran, kurs çıkışı evine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla çocuklarını aramaya başladı. Köylülerle birlikte yapılan aramadan sonuç alınmayınca Narin’in babası Arif Güran akşam saatlerinde karakola giderek kızının kayıp olduğu ihbarında bulundu.

'NARİN GÜRAN'IN CENAZESİ BULUNDU' İDDİALARINA İLİŞKİN DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İhbar üzerine bölgeye Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat Timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi’nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerden de arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Çalışmalarda jandarmaya ait helikopterle de havadan destek verdi. Ayrıca Narin’in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulanırken evler ve köye giriş yapan araçlar arandı. Arama çalışmalarında yol kenarında bir çocuk terliği bulundu. Ancak, aile daha sonra terlik numarasının Narin’inkinden farklı olduğunu ifade etti.

Diyarbakır Valiliği'nden Narin Güran'ın cenazesi bulunduğu paylaşımlarına yönelik açıklama

Diyarbakır Valiliği, bazı sosyal medya hesaplarında kayıp olarak aranan Narin Güran’ın cenazesinin bulunduğuna yönelik yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Resmi açıklamaların takip edilmesinin önemine dikkat çekildi.

SONRAKİ HABER