Diyanet ve Kızılay 2024 Afrika kurban bağış fiyatı

Kurban Bayramı'nın yaklaşıyor olması ile beraber vekaleten kurbanlık fiyatları da merak edildi. 2024 yılı Diyanet ve Kızılay Afrika'ya kurban bağışı için belirlenen fiyatlar araştırma konusu oldu.

Diyanet ve Kızılay 2024 Afrika kurban bağış fiyatı

Kurban Bayramının yaklaşıyor olması nedeniyle kurban bağışı yapacaklar bağış fiyatlarının ne kadar olduğunu sorguluyor. Vekaleten kurban kesimi, kurban ibadetini yerine getirmek için yetkili bir kuruluşa veya kişiye vekalet verilerek kurbanın kesilmesi işlemi iken ''Yurt dışı vekalet kurban kesim fiyatı ne kadar? Diyanet ve Kızılay yurt dışı kurban vekaletname ücreti ne kadar, belli oldu mu?'' sorusuna cevap aranıyor.

Diyanet yurt içi ve yurt dışı vekalet kurban kesim bedeli belli oldu. Kurban ibadetinde esas olan, kişinin kurbanını kendisinin kesmesi iken bununla beraber mali bir ibadet olduğu için vekalet yoluyla da kestirilebilir.

TÜRKİYE DİYANET VAKFI 2024 YILI VEKALET KURBAN ÜCRETLERİ

2024 Kurban Bayramı yaklaşırken, kurbanlık arayışları başladı. Vekaletle kurban kesme ibadetini gerçekleştirecekler de diyanet 2024 vekalet kurbanlık ücretlerini araştırmaya başladı. Diyanet’in 2024 yılı yurt içi ve yurt dışı vekalet kurban kesim ücreti belli oldu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bu yıl için vekâletle kurban kesim bedeli yurt içinde 11 bin 750 Lira, yurt dışında ise 4 bin 750 Lira olarak belirlenmiştir" açıklamasında bulundu.

Türk Kızılay, kurban bedel fiyatının yurt içi ve Gazze için 11 bin 750 lira, yurt dışı için ise 4 bin 300 lira olarak açıkladı. Açıklanan fiyatlar Afrika bağışı için de geçerli olacak.

SONRAKİ HABER