Diyanet İşleri Erbaş açıkladı: Hac ön kayıt ve kayıt yenileme süresi uzatıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş yaptığı açıklamasında hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin talep yoğunluğu sebebi ile uzatıldığını açıkladı.

Diyanet İşleri Erbaş açıkladı: Hac ön kayıt ve kayıt yenileme süresi uzatıldı

Açıklama Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından geldi. Erbaş yaptığı açıklamasında vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine sürenin uzatıldığını açıkladı.

Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri normal takvime göre 16 Eylül tarihine kadar yapılacak. Ancak talep yoğunluğunun fazlalığı sebebi ile bu süre 27 Eylül’e kadar uzatıldı.

27 EYLÜL’E KADAR UZATILDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, başkanlığın 2025 yılı hac organizasyonu kapsamında ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine 27 Eylül tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN DUYURDU

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine 27 Eylül tarihine kadar uzatılmıştır. Vatandaşlarımız hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini 27 Eylül 2024 tarihine kadar e-Devlet üzerinden yapabilirler”

E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLECEK

Kayıt yenileme ve hac ön kayıt işlemlerinin 27 Eylül 2024 tarihine kadar e-Devlet üzerinden yapılabileceği açıklandı. Normalde hac kayıt yenileme ve hac ön kayıt işlemleri 16 Eylül tarihinde sona erecekti. Ancak yapılan açıklama yoğun talep üzerine sürenin 27 Eylül’e kadar uzatıldığı açıklandı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER