Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı yapıyor! Başvuru şartları neler?

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesine daimi olarak personel alımı yapacak. Başvuruda bulunmak isteyenler için başvuru şartları ve sınav ücret miktarı belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı personel alım başvuru şartları neler?

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı yapıyor! Başvuru şartları neler?

Diyanet İşleri Bakanlığı personel alımı yapacağını açıkladı. Diyanet İşleri Başkanlığı merkez teşkilatına personel alımı yapacak. Alımlar KPSS puanına göre yapılacak olup toplamda 8 kişinin işe alınacağı ifade edildi.

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

Başvuruda bulunmak isteyenler için Diyanet İşleri personel alım başvuru şartlarını açıkladı. Yapılan açıklamada başvuru şartları şu şekilde sıralandı:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesindeki şartları taşımak
  • En az 4 yıllık dini yükseköğretim mezunu olmak
  • 35 yaşını doldurmamış olmak
  • KPSS’den en az 60 puan almış olmak
  • Daha önceki yarışma sınavlarında 2 defa başarısız olmamak

Yapılacak başvurularda 2023 2024 yıllarına ait KPSS puanı bulunan adaylarda yüksek puanı olanların dikkate alınacağı ifade edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı yapıyor! Başvuru şartları neler?

Öte yandan Diyanet İşleri için yapılacak alımlarda alımların “Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı” kadrosu için yapılacağı ifade edildi. KPSS3P3 puan türü ile yapılacak alımlarda 8 kişinin işe alınacağı belirtildi.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Yayımlanan ilanda başvuruların 2 Eylül’de alınmaya başlanacağı ve 13 Eylül tarihine kadar devam edeceği belirtildi. Adaylar başvuruların 13 Eylül 16.30’a kadar gerçekleştirebilecek. Başvurular DİBBYS programı üzerinden yapılacak.

Öte yandan başvuru yapmak isteyen adayların 330 TL sınav başvuru ücretini ödemesi gerektiği ifade edildi. Başvuru ücretini belirtilen tarihler içerişinde yatırmayan adayların sınava katılamayacağı belirtildi. Başvuru ücretini yatıran adayların başvuruları sistem tarafından otomatik bir şekilde onaylanacak.

Adaylar başvuru işlemlerinin hatasız bir şekilde tamamlanması için başvuru ekranındaki ilgili alana 1000 karakteri aşmayacak şekilde öz geçmişlerini yazması gerektiği ifade edildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER