Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 yılı fitre bedelini açıkladı!

Ülkemizde yaklaşan Ramazan ayı öncesi önemli bir açıklama geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Müslümanların merakla beklediği Fitre miktarının belirlendiği duyuruldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 yılı fitre bedelini açıkladı!

Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde Müslümanlar tarafından merakla beklenen açıklama Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapıldı. Fitre olarak bilinen fıtır sadakası için bu yıl verilmesi gereken tutar için beklenen duyuru Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapıldı.

2024 YILI FİTRE BEDELİ NE KADAR OLDU?

Vatandaşlar Diyanet tarafından yapılan açıklamanın ardından vermekle yükümlü oldukları ücret miktarının ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan açıklamada miktarın 130 TL olarak belirlendiği açıklandı. İslam dininde Ramazan ayının sonunu görmeye ömrü yeten Müslümanın ihtiyaç sahibi kişilere vermesi vacip olan sadaka için bu yıl azami miktar 130 TL oldu.

Söz konusu miktarın açıklanmasının ardından vatandaşların akıllarına fitre miktarının neye göre belirlendiği şeklinde bir soru geldi. Yapılan araştırma sonucu Din İşleri Yüksek Kurulu yetkilileri miktarı bir fakirin günlük iyi doyumluk yemeğine denk olan yiyecek veya bu değerde nakit para olarak hesaplamaktadır. Geçtiğimiz yıl fitre miktarı 70 TL olarak açıklanmıştı

DİLEYEN İSTEDİĞİ MİKTARI VEREBİLİR

Din yetkilileri de bu rakamın bir alt sınır olduğunu ve dileyen insanların isterse binlerce lira bile verebileceğini ifade ediyor. Müslümanın fitre verirken dikkat etmesi gereken husus ise vereceği yoksul kimsenin bakmakla yükümlü olmadığı bir kimse olmasıdır.

SONRAKİ HABER