Diyanet İşleri Başkanlığı 2 bin 450 personel alıyor! Başvurular ne zaman , başvuru şartları nelerdir?

Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığı açıklamada sözleşmeli personel alımı yapacağı duyurdu. Diyanet İşleri, 2022 yılı KPSS B grubu puan sırası esas alınarak şartlara uygun 2 bin 450 sözleşmeli personel alacağını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2 bin 450 personel alıyor! Başvurular ne zaman , başvuru şartları nelerdir?

Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığı açıklamada 30'u görme ve işitme engelli öğrenciler için olmak üzere 100 Kur'an kursu öğreticisi ve 50 müezzin-kayyım ve 2 bin 300 imam- hatip olmak üzere toplam 2 bin 450 sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Sözleşmeli personel 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) B grubu puan sırası esas alınarak seçilecek.

screenshot-13.jpg

Diyanet İşleri Bakanlığı2nın yaptığı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığımız Taşra Teşkilatında münhal bulunan 4/B sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilmek amacıyla 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) B grubu puan sırası esas alınarak ilan edilen boş pozisyonların üç katı kadar aday arasından Başkanlıkça yapılacak sözlü sınav sonucuna göre Diyanet Akademisine aday din görevlisi (Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım) alımı yapılacaktır. " ifadelerine yer verildi.

screenshot-14.jpg

BAŞVURULAR NE ZAMAN*

Diyanet İşleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamadan sonra haberi duyan vatandaşlar başvuruların ne zaman olacağını araştırmaya başladı. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar bizzat kendileri,25.09.2023- 06.10.2023 (saat 16:30) tarihleri arasında “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden yapılacaktır. 25 Eylül'de başlayacak başvurular 6 Ekim saat 16.30'da sona erecek.

screenshot-12.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başkanlığın paylaştığı sinav.diyanet.gov.tr" adresi üzerinden ön başvuru yapmayan il ve ilçe müftülüklerinde başvuru onay işlemini gerçekleştirmeyen adayların başvuru talepleri dikkate alınmayacak. Genel şartlar şu şekilde, 2022 yılı KPSS’ den lisans mezunları için KPSSP124; ön lisans mezunları için KPSSP123; ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olmak, çalışacağı alanla ilgili bir manisi bulunmaması, adayın hafız olması gerek.

SONRAKİ HABER