Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Ramazan ayına özel mesaj yayımladı!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ramazan ayı vesilesi ile bir mesaj yayımladı. Erbaş'ın mesajında birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Ramazan ayına özel mesaj yayımladı!

İslam alemi Ramazan ayına erişmenin sevincini yaşıyor. İlk teravih namazını bugün idrak edecek olan İslam alemi, bir ay boyunca birlik ve beraberliğin, paylaşmanın sevincini yaşayacak. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da Ramazan ayı vesilesi ile yayımladığı mesajında önemli ifadelere yer verdi.

Gazze'nin, Kudüs'ün, Doğu Türkistan'ın ve bütün mazlum coğrafyaların kurtuluşunun Müslümanların vahdetine, dayanışmasına ve birlikte hareket etmesine bağlı olduğuna işaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, Ramazan ayının başlangıcına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANINDAN ÖNEMLİ MESAJLAR

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajında, bereket ve mağfiret mevsimi ramazan ayına kavuşmanın sevincinin ve heyecanının yaşandığını, bu gece ilk teravih ve ilk sahurla ramazan ayının idrak edileceğini belirtti. "İdrak edeceğimiz ramazan ayının bu anlamda yeni bir uyanışa ve dirilişe vesile olmasını temenni ediyorum." ifadesini kullanan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, bereket ve mağfiret mevsimi ramazan ayına kavuşmanın sevincinin ve heyecanının yaşandığını, bu gece ilk teravih ve ilk sahurla ramazan ayının idrak edileceğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Ramazan ayına özel mesaj yayımladı!

11 ayın sultanının büyük bir özlemle karşılandığı bu günlerde, İslam dünyası ve insanlığın mahzun ve kederli olduğunu kaydeden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, Erbaş sevgi, saygı ve merhamet duygularının daha da güçlendiği bu kutlu ayın, iftarıyla paylaşmayı, sahuruyla bereketi, zekat ve fitreyle yardımlaşmayı öğrettiğini, mümin yüreklere sabrın, şükrün, fedakarlığın, nefsi hesaba çekmenin, arzu ve istekleri sınırlamanın yollarını gösterdiğini, yoksullara, bakıma muhtaç olanlara, kimsesizlere ve bütün ihtiyaç sahiplerine kol kanat germeyi öğütlediğini aktardı.

Ramazan ayında paylaşmanın, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Erbaş, tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER