Dışişleri Bakanlığı koruma ve güvenlik görevlisi ile şoför alımı yapacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan son ilana göre Dışişleri Bakanlığı tarafından toplamda 50 personel alımı yapılacağı öğrenildi.

Dışişleri Bakanlığı koruma ve güvenlik görevlisi ile şoför alımı yapacak!

3 Kasım 2023 tarihli yayımlanan personel alım ilanına göre Dışişleri Bakanlığı tarafından toplamda 50 personel alımı yapılacağı öğrenildi. İki farklı kadroda yapılacak olan bu alımlara başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlar ve detaylara yer verildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI 50 PERSONEL ALIMI YAPACAK!

Yayımlanan ilana göre 2022 yılı KPSS B grubu P94 puan türü esas alınarak 45 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ( 5 Kadın, 40 Erkek) ile 5 Şoför alımı yapılacağı öğrenildi. Bu ilan çerçevesinde başvuru yapacak olan kişilerin sağlaması gereken şartlar şu şekildeydi;

BAŞVURU ŞARTLARI

Genel Başvuru Şartları

1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
2) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde sayılan genel şartları taşımak,
3) Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 28 yaşını doldurmamış olmak (Doğum tarihi 28.11.1995 (dahil) – 27.11.2005 (dahil) aralığında olanlar kabul edilir)
4) 2022 yılı KPSS sınavına girmiş ve KPSSP94 puan türünde asgari 70 (yetmiş) puan almış olmak,
5) Erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
6) Tercih edilecek pozisyon için özel şartlar başlığı altında aranan nitelikleri taşıyor olmak,
7) Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta iken görevden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak,
8) Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 4/B sözleşmeli personel pozisyonunda çalışmıyor olmak,
9) Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda yer alan, “Sözleşmeli personelin hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” amir hüküm gereği, son müracaat tarihi itibarıyla bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmak.
10) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak,
11) Görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak,
12) Tam zamanlı ve vardiyalı çalışmaya engel durumu bulunmamak,
13) Arşiv ve güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,
14) Adaylar sadece bir pozisyon için başvuruda bulunabilecek olup, tercih ettiği pozisyon için yapılacak sıralamaya katılacağından, birden fazla pozisyon için yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru Özel Şartlar

screenshot-59.png

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ

Yayımlanan kadrolara başvuru yapmak isteyen kişilerin e-Devlet üzerinde Dışişleri Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı üzerinden 13 Kasım 2023 ile 27 Kasım 2023 tarihleri arasında başvuru işlemlerini tamamlamış olmalarının gerektiği ifade edildi.

SONRAKİ HABER