Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 3. dünya savaşı riskinin olduğunu söyledi

Son dönemde özellikle Ortadoğu'da yaşanan savaşlar ve çatışmalar bir çok ülkenin birinci gündem maddesi olmayı sürdürüyor. Asya ve Avrupa'nın birleşim noktasında yer alan Türkiye'de kendisini korumak adına söz konusu tehditleri yakından takip ediyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 3. dünya savaşı riskinin olduğunu söyledi

Ekim ayından beri İsrail ve Filistin arasında yaşanan savaş dünya genelinde ses getirmeye devam ediyor. Dünya'nın yaşananlara sessiz kalışı ve binlerce masum insanın katledilmesi Müslüman ülkelerinde ve duyarlı milletlerde tepki ile karşılanıyor.

Bu savaşa ek olarak 2 yılı geride bırakan Rusya ve Ukrayna'nın savaşı ile beraber bir çok ülke arasında sert gerginlikler yaşanıyor. Tüm bunların odak noktasında yer alan Türkiye'de vatandaşlar savaşın nasıl seyrettiğini gergin bir şekilde bekliyor.

"3. DÜNYA SAVAŞI" SÖZLERİ

Konu ile ilgili olarak Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Habertürk'te önemli açıklamalarda bulundu. Yurt dışında yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Bakan Fidan 3. dünya savaşı ihtimalini göz önünde bulundurduklarını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan hem Rusya'da yaşanan savaş hem de İsrail'in yapmış olduğu saldırılardan yola çıkarak "Güneyimizin, Akdeniz'in doğusunda devam eden İsrail yüzünden güvenlik sorunu, kaotik ortam var. 3. Dünya savaşı riski var. Bunları iyi okumak gerekiyor" dedi.

Bakan Fidan'ın açıklamaları kısa sürede adından söz ettirdi. Sosyal medyada vatandaşlar bu açıklamaya dair görüşlerini belirtmeye başladı.

TÜRKİYE DİPLOMASİYİ SÜRDÜRÜYOR

Türkiye'nin son dönemde Suriye sınırında yaşanan terör devleti kurma çabaları, İsrail'in savaşı Lübnan'a taşıma girişimleri ve Rusya'nın Kuzey Kore ile yakınlaşması gelişmelerine karşı ne yapacağı merak konusu oldu. Hükümet bir yandan diplomasi yollarını sürdürürken diğer yandan da askeri olarak ülke tehditlerine karşı operasyonlarını sürdürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER