Discord uygulamasındaki suç içerikli paylaşımlar mercek altında

Geçtiğimiz günlerde gündem olan ve kısa süre içerisinde erişim engelinin getirildiği Discord uygulaması için ekipleri çalışması devam ediyor. Aktarılan son habere göre uygulama içerisindeki suç niteliği taşıyan paylaşımlar için çalışmalar sürüyor.

Discord uygulamasındaki suç içerikli paylaşımlar mercek altında

İstanbul’da 2 kadının vahşi bir şekilde öldürülmesi sonrasında gündem olan ve kısa süre içerisinde bakanlık tarafından erişim engelinin getirildiği Discord sosyal medya uygulaması için çalışmalar devam ediyor.

Aktarılan son habere göre halkı yanıltıcı şekilde bilgi paylaşan grup kurucularından 3 kişi yakalandı. Ekiplerin uygulama üzerindeki çalışmaları aralıksız devam ediyor.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Erişim engeli getirilen “Discord” isimli sosyal platform üzerinden suç içerikli paylaşımlar yapan kişiler hakkında çalışmalar devam ediyor.

ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR’DE

İstanbul'da 2 kadının öldürülmesi olayının ardından tartışılan ve erişim engeli getirilen “Discord” isimli sosyal medya platformu hakkında Emniyet ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Halkı yanıltıcı şekilde yayın ve dezenformasyon yaptığı tespit edilen “Haha” isimli grubun kurucuları olan 3 şüpheli yakalandı. Ankara'da bulunan T.D. İstanbul'da bulunan F.T. ve Konya'da bulunan M.Ö. tutuklandı. Ayrıca “C31K” isimli grubun yöneticilerinden olan E.G. Tokat'ta yakalanarak tutuklanırken, İstanbul'da bulunan A.T. hakkında ise ev hapsi tedbiri uygulandı. Discord üzerinden bir kadının kendisine kolonya döktürülüp yaktırılmasına dair paylaşımda adı geçen ve gözaltına alınan Ö.P. ise tutuklandı.

Ekiplerin Discord üzerindeki çalışmalarına tüm hızıyla devam edildiği öğrenildi. Öte yandan tutuklananlar için işlemler devam ederken, uygulamadaki erişim engelinin süreceği öngörülüyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER