Direksiyon kursu eğitmeninden yeni çıkan yönetmelikle ilgili değerlendirme

Direksiyon kursu eğitmeni Ekrem Kaya, yeni çıkan kanun ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Direksiyon kursu eğitmeninden yeni çıkan yönetmelikle ilgili değerlendirme

Eskişehir'de özel bir direksiyon kursunda eğitmenlik yapan Ekrem Kaya, yeni çıkan kanundan memnun olduklarını belirterek, konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Eskişehir'de özel bir direksiyon kursunda eğitmenlik yapan Ekrem Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yönetmeliğin sürücüler açısından avantajlı olduğunu ancak L parklarda ikinci hakkın tanınması gibi fikirlerin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ve kararla ilgili bazı düzeltmeler yapılabileceğini söyledi. Verilen yeni kararları uzun süredir beklediklerini belirten sürücü kursu eğitmenleri, bu kararları yerinde bulduklarını ifade etti. Paralel parklarda tanınan hakkın L parklarda da tanınmasının iyi olabileceğini belirten kurs eğitmenleri, yönetmelikle düzeltmeler yapılabileceğini ve bazı fikirlerin yeniden ele alınabileceğini belirtti.

Direksiyon kursu eğitmeninden yeni çıkan yönetmelikle ilgili değerlendirme

"YÖNETMELİK GÜZEL VE SÜRÜCÜLER AÇISINDAN AVANTAJLI"

Yeni çıkan yönetmelikle ilgili değerlendirme yapan sürücü kursu eğitmeni Ekrem Kaya, "Yönetmelik Cumhurbaşkanı kararnamesiyle imzalandı ve Resmi Gazete'de yayınlandı. Sürücü kurslarında adayların 30 dakikalık sınav süreleri 40 dakikaya çıkarıldı. Aynı zamanda paralel park yaparken de 2 hak verildi. Yani 1'incisini yapamayanlar 2'ncisini yapabilecek. Tabii sürücü adayları için zaman süresi önemli olduğu için 40 dakikaya çıkması uygun oldu. Sürenin 40 dakikaya çıkarılması sürücü adayları açısından bence daha iyi. Heyecanlarını bu arada yenmiş olurlar. Aynı zamanda adaylar belirli bir süreye takılıp onu kafalarında kurarak geliyorlardı. Bu süre onları biraz daha rahatlatacaktır diye düşünüyorum" dedi.

Ekrem Kaya, "Paralel parklarda 2 hak tanındı. Aynı şekilde bu da sürücüde bir rahatlık sağlayacaktır. Elbette ki sürüş esnasında sürücülerin rahat ve konsantre şekilde sürmeleri gerekiyor. Zamana karşı yarışmaları onlar için kafalarında dezavantaj oluşturuyor olabilir. L parklarda da aynı 2 hakkın tanınması iyi olurdu. Bence çıkarılan yönetmelik güzel ve sürücüler açısından avantajlı" diye konuştu.

Beklenilen bir yönetmelik olduklarını anlatan Kaya, daha da düzeltmeler olacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER