Dilruba yeniden hapse girecek mi? Cezası belli oldu mu?

Bir sokak röportajında kullandığı ifadelerin ardından tutuklanması ile gündem olan Dilruba Kayserilioğlu geçtiğimiz günlerde serbest bırakılmıştı. Tutuksuz yargılanan Kayserilioğlu hakkında karar verildi.

Dilruba yeniden hapse girecek mi? Cezası belli oldu mu?

İzmir'de bir sosyal medya kanalının kendisine yönelttiği gündeme dair soruya verdiği ifadelerin ardından tutuklanan Dilruba 12 Ağustos'ta gözaltına alınmış ve ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

3 haftaya yakın bir süre tutuklu kalan genç kadın alınan karar doğrultusunda serbest bırakılmış fakat yargılaması sonuçlanmamıştı. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in de kendisinin yanında olduğunu ifade ettiği cezaevinde ziyaret ettiği Kayserilioğlunun 7.5 ay hapis cezasına çarptırıldığı açıklandı.

HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI

Halkın bir kesimini alenen aşağılama suçundan hüküm giyen Dilruba'nın yeniden cezaevinin yolunu tutmayacağı öğrenildi. Verilen kararda hükmün açıklanması geri bırakıldı ve Kayserilioğlu'nun üzerindeki adli kontrolde kaldırıldı.

Cezaevinden çıkar çıkmaz Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Dilruba'yı İzmir'de katıldığı bir programda protokolde yanında ağırlamıştı. Tutuklanması ve söylemleri ile ülkenin son dönemine damga vuran Dilruba Kayserilioğlu ile ilgili şuanda alınmış farklı bir adli karar yok.

Hükümet ile muhalefet arasında büyük bir fikir ayrılığı oluşturan Dilruba konusunda yaşanan başka bir gelişme bulunmuyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER