Diamond Tema’ya yakalama kararı çıkartıldı! Adalet Bakanı Tunç’tan açıklama geldi

Asrın Tok ile yaptıkları yayın sırasında peygamberimiz Hz. Muhammed ile ilgili söylediği sözler sebebiyle tepki çeken Diamond Tema’ya yakalama kararı çıkarıldı. Açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan geldi.

Diamond Tema’ya yakalama kararı çıkartıldı! Adalet Bakanı Tunç’tan açıklama geldi

Asrın Tok’un Youtube kanalı Yer6 Film’de Diamond Tema ile yaptığı program ortalığı ayağa kaldırdı. Programda Diamond Tema’nın Hz. Muhammed’e (s.a.v.) yönelik söylediği tepki çeken cümleler sebebiyle Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Arnavutluk’ta olan Youtuber Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldığını açıkladı.

"ÇİRKİN VE PROVOKATİF İFADELER ASLA KABUL EDİLEMEZ"

Bakan Tunç açıklamasında, Yer6 adlı sosyal medya hesabında Diamond Tema’nın Peygamberimizle ilgili halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik edecek, hakaret içerikli ifadeleri sebebiyle yakalama kararı çıkarıldığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Yer6 adlı sosyal medya hesabında paylaşılan video içeriğinde Peygamberimizle ilgili kullanılan hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan, paylaşımın yapılmasının ardından derhal 16.06.2024 tarihinde resen soruşturma başlatılmış olup, şüpheli Diamant Tema’nın yurtdışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır.

İslam dini ve sevgili Peygamberimizle ilgili kullanılan tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez.

Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir."

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER