DHBT soruları: Berahime nedir, Kabenin isimleri, lahik ne demek, ebu esved ed düeli?

DHBT sınavı sonrası adaylar cevapları araştırmaya başladı. DHBT soru kitapçığı ve cevap anahtarı araştırmaları sürerken merak edilen soruların yanıtları belli oldu.

DHBT soruları: Berahime nedir, Kabenin isimleri, lahik ne demek, ebu esved ed düeli?

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi tamamlandı. Tamamlanan sınavın ardından adaylar soruların zorluğundan yakınırken en çok yanıt aranan sorular için ilk açıklamalar geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde memur olarak atanmak isteyen adayların katıldığı sınav saat 10:00 itibari ile başlamıştı. Sınav sona erdi ve adaylar sonuçları beklemeye başladı.

KABENİN İSİMLERİ NELERDİR?

Bununla birlikte bu iki yapının/mekânın ismi Kur'ân-ı Kerim'de Kâbe, Beyt, Beytullah, el-Beytü'l-Atîk, el-Beytü'l-Harâm, el-Beytü'l-Muharrem, el-Mescidü'l-Harâm ve el-Beytü'l-Ma'mûr olarak da geçmektedir.

BERAHİME NE DEMEK?

Hindistan'da kutsal metin kabul edilen Vedalar'ın yorumu mahiyetindeki Brahmanalar'da yer alan ve kast sisteminin en üst tabakasını oluşturan Brahmanlar'ca temsil edilen dinî yapı.

LAHİK NEDİR?

Lâhik, namaza imamla başlayıp, namaz esnasında abdestinin bozulması gibi bir durum sebebiyle namaza ara vermek zorunda kalan ve bu sebeple namazın bir kısmını imam ile birlikte kılamayan kimse demektir. Bu durumda olan kişi usulünü bilirse abdest alıp geldikten sonra cemaate katılarak namazına devam eder.

EBÜ'l-ESVED ed-DÜELÎ

Kur'ân-ı Kerîm'e hareke sistemini getiren ve Arap nahvinin ilk esaslarını tesbit eden âlim, şair.

Yöneltilen sorulara yukarıda yer aldığı şekilde cevap veren adaylar tam puan alacaklar. Ne yazık ki farklı yanıt veren adaylar ise bu soruları hatalı yanıtlamış olarak kabul edilecekler.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER